Tým ministerstva práce a odborů odstraní chyby v systému vyplácení dávek

17.02.2012 6:43

O odstranění nedostatků nového systému vyplácení dávek bude v pátek poprvé jednat společná komise ministerstva práce, úřadu práce a odborů. Tým by měl dohlížet na úpravy systému, aby nejpozději od dubna fungoval bez potíží. Informuje ČTK.

Tým ministerstva práce a odborů odstraní chyby v systému vyplácení dávek
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Úřad práce pro Prahu 1 a Prahu 2

Na vytvoření komise se před dvěma týdny dohodly odbory se zástupci resortu. Obě strany vyslaly do pracovní skupiny po sedmi svých zástupcích. ti by měli dohlédnout na dodržení harmonogramu odstraňování problémů. Plán kroků připravilo ministerstvo práce spolu s vedením úřadu práce. Odboráři požadovali, aby úředníci nejpozději do konce března mohli pracovat za běžných podmínek.

Od ledna všechny dávky, podpory a příspěvky vyplácejí jen úřady práce. Přešly také na nový počítačový systém. Ten ale podle odborů, úředníků a některých informatiků nefunguje. Pracovníci si stěžovali na to, že museli dělat přesčas a také o víkendech. Klientům zas vadily fronty na úřadech a to, že peníze dostali později než obvykle. Ministr práce Jaromír Drábek (TOP 09) uvedl, že pokud by se dávky hromadně nevyplácely ve stanoveném termínu, zvážil by své odstoupení. Několikrát už ale zopakoval, že systém je funkční a všechny lednové dávky se podařilo včas vyřídit.

Podle odborů to bylo možné ale jen díky mimořádnému nasazení úředníků. Žádají proto nejen úpravy systému, ale i přijetí dalších pracovníků. Vedení úřadu práce už rozhodlo o personálním posílení poboček v regionech, kde se vyplácí nejvíc dávek.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…