U Jílkové se bude probírat počasí a povodně

27.06.2013 14:40

Povodně ukázaly, že se před velkou vodou nedá schovat. Následovala je vlna extrémních veder. Lidé se v předpovědích počasí spoléhají na meteorology. Ti mohou díky modelu Aladin poskytnout nejpřesnější odhad na 54 hodin dopředu. V pořadu Máte slovo o tom budou diskutovat ministr v demisi Tomáš Chalupa (ODS), ředitel Hnutí Duha Vojtěch Kotecký, klimaskeptik Vítězslav Kremlík, hydrolog Jan Daňhelka a meteoroložka Taťána Míková.

U Jílkové se bude probírat počasí a povodně
Foto: Facebook.com
Popisek: Povodně 2013

Podle ministra životního prostředí Chalupy bude na rekonstrukci hrází zpevnění břehů a obnovy porostu na březích jednorázově vyčleněno 25 milionů korun.

Z globálního oteplování se stala mantra

Ohledně globálního oteplování je Chalupa skeptický. Prý se z toho stala mantra, na kterou musí všichni věřit. „Toto je věc, která se řeší spoustu let, bude se řešit i nadále a rozhodně jsem trochu skeptický, protože si myslím, že si z toho někteří udělali dobrou kariéru a výhodný byznys. Připadá mi, že to běsnění kolem toho je větší, než by si racionální přístup k té věci zasloužil,“ prohlásil Chalupa.

Meteoroložka Míková uvádí, že lze celosvětově očekávat více a více extrémních projevů počasí. Hydrolog Daňhelka k tomu dodává, že v 70. a 80. letech nebyly povodně tak rozsáhlé a velké jako za poslední léta. O tématu se nejspíš budou přít s klimaskeptikem Vítězslavem Kremlíkem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…