U maďarské obce má vyrůst uprchlický tábor. Vláda nás takhle trestá, tvrdí místostarosta

16.08.2015 19:08

U maďarské vesnice Martonfa se dvě stě dvaceti obyvateli a pěti ulicemi má vyrůst nový uprchlický tábor. Informoval o tom server Politic.hu. Jde o obec, která se potýká s nemalou nezaměstnaností. Zdejší starosta naznačuje, že se vláda Viktora Orbána (Fidesz) obci mstí za spolupráci s hnutím Jobbik.

U maďarské obce má vyrůst uprchlický tábor. Vláda nás takhle trestá, tvrdí místostarosta
Foto: Redakce
Popisek: Maďarská vlajka

U obce Martonfa má vyrůst nový uprchlický tábor na šestašedesátihektarovém pozemku, kde není zavedena kanalizace ani elektřina. Místní politici dlouhá léta usilovali o to, aby tam vzniklo pole, na němž by mohli najít práci místní lidé, ale teď přišel „uprchlický blesk z čistého nebe“, přestože místo není pro výstavbu tábora vhodné.

„Rozhodnutí bylo tak náhlé, že se o něm nezávislý místostarosta Gabriella Csémi dozvěděl teprve minulý víkend z internetu. Na sociální síti proto napsal otevřený dopis premiérovi Viktoru Orbánovi, v němž poukázal na to, že oblast u Martonfa je zcela nevhodná pro poskytnutí přístřeší většímu množství lidí. Nehledě na to, že obec sama, která se skládá z pěti ulic, nemá kanalizaci, místo samo bylo dříve armádní střelnicí a nenajdeme zde žádné veřejné sítě,“ píše server.

Celý text v angličtině najdete zde

Rozhodnutí přišlo krátce poté, co se předseda krajně pravicové strany Jobbik Gábor Vona začal zajímat o to, jak by se obci dalo pomoci. Zdejší politici už deset let usilují o to, aby na velkém pozemku vzniklo družstvo, kde by zdejší obyvatelé pěstovali vlastní zeleninu. „Csémi se nemůže ubránit dojmu, že jde o malou pomstu ze strany ministerstva vnitra za ochotu zdejších politiků ke spolupráci s opozičním hnutím Jobbik,“ uzavírá server.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …