UBER je zpátky. Přizpůsobí se prý koronaviru i legislativě

30.07.2020 11:16

Uber je od dnešního dne dostupný v Brně. Služba podle tiskového prohlášení spoléhá na profesionální licencované řidiče taxi a je navržena plně v souladu s nejnovější českou legislativou, která stanovila jasné a rovné podmínky pro provoz taxislužeb.

UBER je zpátky. Přizpůsobí se prý koronaviru i legislativě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Další den protestů pražských taxikářů proti službě Uber. Ze srazu na Strahově vyjeli demonstrovat do ulic města

Stejně jako v Praze, i v Brně bude Uber spolupracovat pouze s profesionálními řidiči s platnou licencí. V moravské metropoli si jako svého partnera pro spuštění služby vybral společnost City Taxi, která je jednou z největších českých taxislužeb a v Brně má více než 60 licencovaných řidičů.

Podle oficiálních údajů chtělo loni v Brně jízdu s Uberem objednat více než 85 000 lidí.

„Na spolupráci se velmi těšíme, protože jeho technologie nám umožní snadný přístup k novému okruhu zákazníků, pomůže nám snížit prodlevy mezi jednotlivými jízdami i čekací časy pasažérů a přinese nám nový zdroj příjmů pro řidiče. Tuto příležitost v dnešní těžké a nevyzpytatelné době obzvláště oceňujeme a věříme, že nám pomůže dále rozvíjet naše podnikání,” řekl k partnerství s Uberem Jiří Sochan, jednatel společnosti City Taxi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…