ÚOHS zrušil tendr na policejní i běžná auta za 2,25 miliardy

14.06.2019 11:50

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) zrušil výběrové řízení na osobní i policejní auta pro Ministerstvo vnitra za 2,25 miliardy korun. Ministerstvo v důsledku toho tendr zrušilo. ČTK to zjistila z internetových stránek úřadu, zrušení tendru potvrdilo i Ministerstvo vnitra.

ÚOHS zrušil tendr na policejní i běžná auta za 2,25 miliardy
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Vítěz zrušeného tendru měl s resortem uzavřít rámcovou dohodu na dodávku osobních aut v policejním i běžném provedení na roky 2018–2021. Předpokládaná hodnota zakázky byla 2,25 miliardy korun.

Úřad se výběrovým řízením začal zabývat letos v lednu a v březnu rozhodl o zrušení zadávacího řízení a zakázal ministerstvu s vítězem tendru uzavřít smlouvu až do skončení správního řízení na ÚOHS.

Technické podmínky tendru totiž byly podle ÚOHS stanoveny diskriminačně. Jako problematické viděl omezení provedení automobilu na typy sedan a hatchback, požadavek na pětidvéřovou karoserii i stanovení minimálních rozměrů interiéru vozů. „Kombinace těchto požadavků ve svém důsledku vede k bezdůvodné konkurenční výhodě dodavatele Škoda Auto,“ uvedl úřad v rozhodnutí.

Ministerstvo proti rozhodnutí podalo rozklad předsedovi úřadu Petru Rafajovi, ten ale rozhodnutí prvního stupně potvrdil a rozklad zamítl. Ministerstvo následně tendr zrušilo a vypsalo nové výběrové řízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

9:44 Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

Oslavy osvobození od nacismu nabírají na českém internetu spád hned ráno. Šlechtic Jiří Lobkowicz oz…