USA čeká ekonomická katastrofa, ohromil svět miliardář Donald Trump

03.07.2014 8:47

Potácení na pokraji finanční propasti, které zažily některé země EU, předpovídá Spojeným státům americkým miliardář Donald Trump. S ještě černějšími prognózami ale přichází muž, který předpověděl ekonomické zhroucení USA dva roky před tím, než v roce 2008 propuklo. Informuje o tom server Novinky.cz.

USA čeká ekonomická katastrofa, ohromil svět miliardář Donald Trump
Foto: Fanpop
Popisek: Americký prezident Barack Obama

Podle Trumpa USA už nejsou bohatým státem. „Když nejste bohatí, musíte si půjčovat. My si půjčujeme od Číňanů a dalších. Naše dluhy dosáhnou 16 bilionů dolarů,“ řekl americké televizi Fox News. Kritizoval i oficiální statistiky nezaměstnanosti, která prý činí 8,2 %. Ve skutečnosti je prý toto číslo dvakrát vyšší.

Mnohem pesimističtější je ale Robert Wiedemer, který získal proslulost knihou Americká bublinová ekonomika z roku 2006, v níž popsal ekonomické zhroucení, jež postihlo USA o dva roky později. Podle serveru nyní předpovídá, že USA čeká 50procentní nezaměstnanost, 90procentní pokles cen akcií a stoprocentní roční inflace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…