USA znepokojuje hrozba kyberútoků na český zdravotnický sektor

18.04.2020 6:20

Spojené státy jsou znepokojeny hrozbou kybernetických útoků na český zdravotnický sektor. Podle agentury Reuters to prohlásil americký ministr zahraničí Mike Pompeo. Ten, kdo se podílí na takovýchto akcích, musí být připraven, že ponese následky svých činů, dodal.

USA znepokojuje hrozba kyberútoků na český zdravotnický sektor
Foto: Repro vláda USA
Popisek: Mike Pompeo při proslovu o úloze USA ve světě

Ve čtvrtek před hrozícími útoky na počítačové systémy nemocnic a dalších významných cílů varovaly český Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) i ministerstvo zdravotnictví. Podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha už dokonce některé nemocnice i ministerstvo čelily pokusům o napadení.

„Vyzýváme toho, kdo je za to zodpovědný, aby se zdržel škodlivých kybernetických aktivit zaměřených proti českému zdravotnickému systému či podobné infrastruktuře na dalších místech," prohlásil šéf americké diplomacie.

Pokusy o hackerský útok zaznamenaly například Fakultní nemocnice Olomouc, Fakultní nemocnice Ostrava či Nemocnice Pardubického kraje. Útoky se jim podařilo odrazit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…