Ubohá propaganda ČT. U nás v severních Čechách místo pro žádné běžence není, ať si je nechají. Ostrý Jaroslav Foldyna z rozhlasu

09.05.2016 17:56

V dnešních Dvaceti minutách Radiožurnálu vystoupil poslanec ČSSD Jaroslav Foldyna. S moderátorkou Helenou Šulcovou mluvil o odstoupení rakouského kancléře, o průjezdu Nočních vlků Českem i o obchodní smlouvě TTIP.

Ubohá propaganda ČT. U nás v severních Čechách místo pro žádné běžence není, ať si je nechají. Ostrý Jaroslav Foldyna z rozhlasu
Foto: Archiv JF
Popisek: Motorkáři Noční vlci dorazili do Děčína. Nechyběl mezi nimi poslanec Jaroslav Foldyna

„Tak především za tím vidím tu politickou korektnost, kdy rakouský kancléř přijal odpovědnost za neúspěch prezidentského kandidáta,“ řekl Foldyna s tím, že ten kandidát skončil až na čtvrtém místě. Zmínil také migrační krizi a „nejasný“ a velmi proměnlivý postoj sociálních demokratů k ní.

Foldyna si myslí, že kdyby si rakouští sociální demokraté vzali příklad z české vlády, možná by ještě měli kancléře. „Ano, ta situace Rakouska je mnohem složitější,“ podotkl Foldyna s tím, že je tranzitní zemí pro uprchlíky.

„Já souhlasím s tím, že nelze jen přihlížet tomu, co paní Merkelová říká v Berlíně, aby tak zásadně ovlivňovala politiku Evropské unie,“ dodal Foldyna s tím, že politika francouzského prezidenta Hollanda je „bezzubá, unylá“.

Z uprchlické krize viní USA a EU, které se podílely na invazi do Iráku, svržení Muammara Kaddáfího a konflikt v Sýrii.

„My v severních Čechách místo nemáme, máme svoje problémy,“ řekl Foldyna s tím, že se nechce podílet na řešení migrační krize, protože nás uprchlíci nijak neobohatí. „Já bych chtěl být solidární s těmi lidmi, tzn. v jejich domovech, aby tam nebyla ta válka,“ dodal s tím, že je třeba řešit problémy v místě vzniku.

„Byla standardní, měla všechno, co má mít recepce státu,“ poznamenal krátce o oslavách Pražského hradu Foldyna.

„Je to komické, tady pořád dělá někdo nějaké seznamy,“ okomentoval Foldyna to, že je údajně jedním z Putinových politiků. „Pro mě je podstatná ta reálná politika, co se děje v naší zemi.“

Celý pořad zde.

„A proč bych měl sloužit Rusku? Já prostě jsem tuto věc udělal naprosto spontánně,“ řekl Foldyna o svém setkání s Nočními vlky. Řekl, že vzhledem k příběhu svých rodičů měl vlastně morální povinnost uctít památku sovětských vojáků, kteří zahynuli při osvobozování Československa během druhé světové války. „Já nevím, že by Noční vlci pašovali drogy, obchodovali se zbraněmi,“ řekl a dodal, že pokud nešlapou po symbolech jiných států, není v ničem problém.

„Ta politika rozděluje lidi, ti lidé se mezi sebou mají rádi,“ řekl Foldyna a dodal, že za vším stojí politika, protože i Srbové a Kosované se mají rádi, jen jejich politici je rozdělují. Focení se s Nočními vlky srovnal s tím, že se někdo fotí s lidmi, které on viní z bombardování Jugoslávie, kdežto jiní je prezentují jako hrdiny.

„Byla to zásluha právě té hloupé a ubohé propagandy České televize, která nefunguje, a jsem tomu rád,“ dodal o negativním obraze Nočních vlků v českých médiích.

„Tak já se obávám, že tak jak to v Evropě je, v té někdy podivné politice podivných rozhodnutí... Víte, velice složitě si dovedu představit, že by Spojené státy přistoupily na podmínky, které by kladla současná Evropská unie,“ zamyslel se Foldyna nad TTIP a dodal, že se bojí toho, že bychom podepsáním TTIP přetáhli zaměstnanecké podmínky z USA do Evropy.

„250 tisíc Němců. Myslíte si, že ti Němci jsou tak hloupí a nechali se ovlivnit ruskou propagandou?“ řekl o protestech proti TTIP, které se odehrály v Německu.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…