Udržujete se u moci zločinným způsobem, zvolal u Moravce Dienstbier. A začalo peklo

23.06.2013 13:27

Bouřlivá přestřelka se rozpoutala v pořadu Otázky Václava Moravce mezi ministrem spravedlnosti Pavlem Blažkem a jeho stínovým protějškem Jiřím Dienstbierem. Rozpoutala ji poznámka senátora ČSSD, že současná pravicová koalice se udržuje u moci zločinným způsobem. Temperamentní ministr hlasitě protestoval a tím se rozpoutala přestřelka, která se moderátoru Moravcovi vymkla z rukou.

Udržujete se u moci zločinným způsobem, zvolal u Moravce Dienstbier. A začalo peklo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Blažek

„Já se nebudu bavit, jestli by ve vládě měla být Němcová, Kuba nebo Langšádlová. Podle mě by měli skončit všichni,“ pronesl kategoricky Jiří Dienstbier. Důvodem je podle něj to, že tato vláda se udržuje u moci zločinným způsobem a již nemá důvěru veřejnosti.

Tím nadzvihl vedle sedícího ministra spravedlnosti Pavla Blažka. „Vy si tu vykládáte něco o tom, že jsme drženi nějakou korupcí…“ rozjel se k monologu, který ovšem senátor ČSSD razantně utnul. „Tady jsou zatčeni lidé pro korupci,“ ozval se hlasitě Dienstbier.

„Ale vy nerozlišujete politickou a trestněprávní korupci. A proto si tu pan Dienstbier může sednout, a vykládat, že tato vláda se udržuje u moci zločinným způsobem,“ rozčiloval se místopředseda ODS.

„Je mimo debatu, že je to zcela nemorální, jakým způsobem přežíváte. Včetně Karolíny Peake, která se kdysi vychloubala, že podepsala nějaký kodex, že nikdy nepřestoupí z Věcí veřejných a nakonec z nich vystoupila a vede jakousi skupinku přeběhlíků,“ namítal Dienstbier, kterému však pro změnu skočil do řeči Blažek.

Podle něj jsou takové úvahy bezpředmětné. „Rozhodující je, jestli vláda dostane důvěru, pak má vládnout,“ pronesl kategoricky Blažek.

„Z morálního hlediska je to pochybné,“ trval na svém Dienstbier. Pak se moderátor Václav Moravec pokusil rozjetou hádku utnout, ovšem ministr spravedlnosti do jeho slov vykřikl závěrečnou poznámku: „To je o tom, z jakých morálních zásad vycházíte.“ 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…