Ukaž prachy, řekli Šlachtovi. Ten se bojí, že původce peněz ohrozí

08.03.2021 8:52

Někdejší policista Robert Šlachta se 8 let po zásahu na Úřadu vlády proti tehdejšímu premiérovi Petru Nečasovi rozhodl rovnýma nohama skočit do politiky. Nechce však prozradit, kdo mu na start politického uskupení Přísaha dal peníze. Zde je důvod.

Ukaž prachy, řekli Šlachtovi. Ten se bojí, že původce peněz ohrozí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta

Robert Šlachta se rozhodl do politiky skočit rovnýma nohama. I v časech pandemie, kde kontaktní kampaň poněkud pokulhává, nechal česká i moravská města oblepit plakáty se svou tváří. U silnic shlíží na řidiče z billboardů.

Anketa

Má poslanec Lubomír Volný vaši důvěru?

37%
63%
hlasovalo: 14829 lidí

Při pohledu na transparentní účet hnutí Přísaha je jasné, že Šlachta spolu s dalšími členy hnutí má k dispozici 579 tisíc korun.

Otázkou je, kde vzal peníze na rozjezd svého hnutí. Server Seznam Zprávy se to pokusil zjistit. A narazil na Šlachtovo mlčení.

„Pan Šlachta si půjčil částku v řádu několika set tisíc korun. Půjčka je řádně zasmluvněná a je jak od soukromých, tak i právnických osob. Jejich jména nezveřejníme, protože si nepřejí být medializováni,“ uvedl volební manažer Přísahy Tomáš Sochr.

Občanům, po kterých chce, aby ho volili, tedy své dárce tají. Ale úřadům je klidně odkryje.

„Dokumenty máme připravené. Až si je bude chtít jakýkoliv úřad prohlédnout a zkontrolovat, nemáme s tím žádný problém. Pouze nechceme vystavovat lidi, kteří nám pomohli, tomu tlaku, kterému teď čelí naši dárci, jejichž příspěvky od založení spolku uvádíme na transparentním účtu,“ uvedl Sochr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…