Ukrajina: Kradou, kradou všechno! Lidé už toho mají dost, reformátoři utíkají z vlády

07.12.2016 8:36

Ukrajinskou vládu opouštějí reformátoři, píše server Novinky.cz s tím, že výraznou figurou mezi ukrajinskými reformátory je gruzínský exprezident Michail Saakašvili (49).

Ukrajina: Kradou, kradou všechno! Lidé už toho mají dost, reformátoři utíkají z vlády
Foto: ČT
Popisek: Gruzínský exprezident Michail Saakašvili

Ten půldruhého roku působil jako šéf regionální správy v Oděse. Minulý měsíc však odstoupil s tím, že reformy tam blokují zkorumpované klany, které podporuje prezident Petro Porošenko.

Jak server dále píše, do centra Kyjeva Saakašvili nedávno svolal mítink svého Hnutí nových sil. Spolu s asi tisícovkou stoupenců ukázal „pseudoreformátorům“, za které označuje současné vedení, „červenou kartu“ a požadoval předčasné parlamentní volby. Podle něj „hrstka banditů“ stále „porcuje“ Ukrajinu.

Celý text je ZDE

„Nestydatě kradou továrny, podniky, všechno, co jim přijde pod ruku. Ukrajina je v začarovaném kruhu chaosu a korupce. Musíme s tím skoncovat,“ vyzýval.

Poslanec Serhij Leščenko, který byl dalším motorem Majdanu, tvrdí, že „lidé mají současného vedení už dost“. Přestože sám patří k vládnoucí frakci v parlamentu, přiznává, že jeho kolegové z Bloku Petra Porošenka házejí reformátorům klacky pod nohy, píše dále server.

„V uplynulém roce prakticky všichni reformátoři opustili vládní tým. Pokud vedení nepotřebuje reformátory, ale korupčníky, pak nemá cenu ztrácet s ním čas,“ napsal Leščenko na Facebooku. Podle něj to pochopili všichni cizinci, kteří chtěli pomáhat porevoluční vládě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…