Ukrajina uzavírá hranici na Krym, nepouští tam auta, omezuje i vlaky

27.12.2014 17:02

Osobní auta přestala dnes Ukrajina pouštět na Krymský poloostrov. Cestující musejí vozy nechat na ukrajinské straně a přecházet hranici pěšky. Informovaly o tom ruské agentury. Kyjev podle nich také omezuje autobusové linky a vlakovou dopravu mířící na Krym, který v březnu anektovalo Rusko.

Ukrajina uzavírá hranici na Krym, nepouští tam auta, omezuje i vlaky
Foto: wikipedia
Popisek: Krymský poloostrov.

"Kvůli těmto omezením se na hranicích začaly tvořit fronty občanů, kteří byli nuceni opustit osobní dopravní prostředky a jít na stranu Ruské federace pěšky," cituje Interfax sdělení tiskové služby krymské celnice. Ruské úřady prý pro tyto lidi nyní připravují kyvadlovou dopravu.

TASS dodává, že podle krymských úředníků ukrajinští celníci nebrání průjezdu osobním automobilům jedoucím opačným směrem, tedy z Krymu na Ukrajinu.

Ukrajinci v pátek zastavili provoz autobusových linek na Krym

Tiskové agentury v této souvislosti připomínají, že ukrajinské úřady už v pátek nařídily dopravním společnostem zastavit autobusové linky vedoucí na Krym. Autobusy, které už na Krym přijely, ale zatím stále nabírají pasažéry k cestě na Ukrajinu a ukrajinská strana je do země pouští.

Dnes "krymský ministr dopravy" Anatolij Curkin agentuře Interfax řekl, že Ukrajina jednostranně přestala vypravovat vlakové soupravy určené pro Krym. Železniční doprava mezi poloostrovem a ukrajinskými městy má totiž být 29. prosince zastavena.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…