Ukrajinský mírový vzorec. „Naprosto realistický,“ tvrdí Zelenskyj. Spoléhá na OSN

16.04.2023 6:30 | Ze sítí

Volodymyr Zelenskyj, ukrajinský prezident, promluvil o smrti ukrajinského chlapce narozeného v roce 2021. Zavraždili ho Rusové. A nejen jeho. Poděkoval všem, kteří bojují proti tomuto teroru a teroristům. A konstatoval, že čím důsledněji budou bojovat proti ruským vrahům, tím spíš odradí potenciální budoucí vrahy.

Ukrajinský mírový vzorec. „Naprosto realistický,“ tvrdí Zelenskyj. Spoléhá na OSN
Foto: Screen FB Volodymyra Zelenského
Popisek: Volodymyr Zelenskyj

Anketa

Získají Ukrajinci někdy zpět Krym?

hlasovalo: 30015 lidí
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sdělil svým spoluobčanům, že v sobotu vedl téměř hodinu a půl dlouhý rozhovor s francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem a informoval ho o všem, co Ukrajina potřebuje, aby vytlačila ruské agresory za své hranice a ve jménu všech, které Rusové zavraždili, nejen na Ukrajinu navrátili spravedlnost.

„Hovořili jsme také o mezinárodních kontaktech - našich i francouzských. Emmanuel mě informoval o podrobnostech a výsledcích své návštěvy Číny. A já jsem mu vděčný za jasnou podporu těch zásad, které spojují celou naši protiválečnou koalici,“ prohlásil Zelenskyj.

„Rusko se musí stáhnout z území Ukrajiny. Z celé Ukrajiny a všichni okupanti. A každý bod Charty OSN musí znovu fungovat - žádné z ruských porušení mezinárodního práva nelze ignorovat. Na takových principech se do mezinárodních vztahů vrátí bezpečnost a mír. Právě proto existuje ukrajinský mírový vzorec, který je naprosto realistický a zcela konkrétní a o němž jsme dnes s Macronem také podrobně hovořili, stejně jako o mezinárodních akcích, které letos připravujeme, zejména o summitu NATO ve Vilniusu,“ pokračoval ukrajinský prezident.

Pokud při jednání aliance v Litvě zazní jednotný postoj Ukrajiny a jejich spojenců, bude to podle Zelenského jasný signál, že nemalá část světa volá po obnově mezinárodního řádu.

„Zajistíme, aby se Rusko plně zodpovídalo za to, co spáchalo na Ukrajině a Ukrajincích, a to na všech úrovních, včetně právní. A děkuji všem partnerům, kteří pomáhají přiblížit rozsudky okupantům - ruským vrahům a teroristům. … Ve Slovjansku v Donbasu stále probíhá záchranná operace po včerejším ruském raketovém úderu. Uvádí se, že pod troskami budov se stále nacházejí těla mrtvých, bohužel... Jen tento teroristický úder poškodil a zničil přes 50 obytných budov, z toho více než 30 vícebytových domů. Více než 20 lidí bylo zraněno a k dnešnímu dni zemřelo 11 osob. Mezi nimi je i velmi malé dítě - chlapec narozený v roce 2021. Upřímnou soustrast příbuzným, všem, kteří přišli o své blízké... Nikomu z těch, kdo mají tuto agresi na svědomí, nelze odpustit a zapomenout,“ zdůraznil Zelenskyj.

V tuto chvíli je prý třeba důsledně uplatňovat sankce proti agresorům. Celý svět by měl podle Zelenského uplatňovat blokaci ruských aktiv. Je přesvědčen, že důsledný postup proti ruským agresorům odradí potenciální budoucí agresory.

„Návrat míru a jeho stability nemá alternativu. Děkujeme všem, kteří nám pomáhají! Sláva všem našim vojákům, kteří bojují proti teroristům! Obnovíme spravedlnost jako důstojnou vzpomínku na všechny, kterým Rusko a jeho teror vzaly život... Sláva Ukrajině!“ rozloučil se.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…