Unikátní záznam: "Vědí Němci, že „jejich Angela“ mluví hebrejsky? Dobré znamení pro pád EU." Vandas si pozval na akci speciálního hosta z Německa

01.10.2016 18:54

REPORTÁŽ Jde o přežití evropského lidu a kdo miluje svůj národ, je sociální, avšak ne jako komunisté. Němci nevědí, že vítačka migrantů Angela umí hebrejsky, ale tuší, že pomáhala tajným službám. Takové teze podpořil dnes nacionalistický europoslanec Udo Voigt na besedě v Teplicích, na kterou ho pozval šéf Dělnické strany sociální spravedlnosti Tomáš Vandas. Je dobré mít „rozvraceče“ uvnitř, dodal duchcovský dělník po skončení akce, na kterou se ParlamentníListy.cz jako jediné médium přijely podívat.

Unikátní záznam: "Vědí Němci, že „jejich Angela“ mluví hebrejsky? Dobré znamení pro pád EU." Vandas si pozval na akci speciálního hosta z Německa
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Předseda DSSS Tomáš Vandas a europoslanec Udo Voigt

Besedu v Teplicích dnes pořádala Dělnická strana sociální spravedlnosti a Národní socialisté-LEV21, kteří společně kandidují do krajského zastupitelstva. Jejich sympatizanti se zajímali nemalou měrou o zákulisí německé politiky, o níž měli možnost bez skrupulí hovořit s europoslancem Udo Voigtem z nacionalistické Národnědemokratické strany Německa, která je považována za extremistickou stranu a s „dělníky“ spolupracuje už několik let.

Evropa skomírá pod náporem imigrantů

„My, nacionalisté, jsme zastoupení v Evropském parlamentu, který sice má přes tisíc členů, ale je vidět, že jsou v něm takové síly, které se projevily mimo jiné vyvrcholením k Brexitu. A právě takové síly reprezentujeme i my. Přijal jsem pozvání do Teplic, abych svými silami pomohl docílit úspěchu Dělnické strany sociální spravedlnosti, jelikož musí být všem jasné, že dnes jde o přežití evropského lidu,“ řekl Voigt na úvod.

Předseda Tomáš Vandas se jej prý dříve ptal, jaký největší problém spatřuje on sám v Německu. „Ten vidím v tom, že Evropa skomírá pod náporem imigrantů. Toto území bývalo kdysi také součástí německé země, ale to dnes podstatné není. Důležité je totiž to, zda evropské státy přežijí,“ uvedl politik, který je rovněž vyučeným leteckým mechanikem, diplomovaným politologem, který působil například jako velící důstojník protivzdušné baterie. V září mimo jiné v europarlamentu podpořil systém minimálního nepodmíněného příjmu pro evropské občany jako jedno z řešení chudoby.

Kdo miluje svůj národ, je sociální. Ale ne jako komunisté

„Jsem si vědom, že česká DSSS má i jiné cíle než jen řešení cizinců. Je i velmi sociální. Nacionální a sociální záležitosti jsou úzce propojené, tvoří syntézu: Kdo miluje svůj národ, je sociální. Komunistický socialismus je něco jiného – to byl internacionální socialismus, kdy KSČM bojovala za práva dělníků někde v Bangladéši. My bojujeme především za naše dělníky, až pak za ty ostatní,“ řekl během svého monologu Udo Voigt, než nechal prostor ostatním.

Na jeho osobu zaznělo v Teplicích nespočet dotazů. První otázka a několik dalších padlo z publika od Josefa Kozáka, který přijel z Karlových Varů, kde je nejen členem DSSS, ale i kandidátem do tamního krajského zastupitelstva.


Udo Voigt se podepisuje příznivcům, v pozadí šéf DSSS Tomáš Vandas s Petrem Bendou za NS-LEV21 (Foto: Lucie Bartoš)

Kozák se europoslance Voigta ptal: Jaký máte názor na Alternativu pro Německo (AfD) – jsou to nacionalisté nebo fiktivní strana vytvořená německými politiky?

Nerad bych špinil jinou stranu, ale jasně se dá říci, že v AfD existuje řada upřímných nacionalistů, ale také systémových politiků, kteří se hlásí k té oblasti genderové politiky, která podporuje například homosexuální propagandu. Tedy je to klasická etablovaná politická strana. Oni nejsou proti přílivu imigrantů, ale jsou pro to, aby přistěhovalectví mělo pravidla. Absolutně chybí sociální aspekt. Kdežto „můj socialismus“ vyvěrá ze srdce – socialismus pro mě znamená milovat svůj národ. A to jim chybí. Jsou čistě kapitalistickou stranou. Čas ukáže, která z těch dvou frakcí získá navrch. Řada lidí volí „nazis“, média špiní naši stranu NPD, ale je to pouhá nálepka.

Slouží podle vás Alternativa pro Německo účelově pro odvedení voličů od vaší Národnědemokratické strany Německa (NPD)?

Každý patriot chce samozřejmě zvítězit... Jednoduše se nechá zlákat k volbě AfD. Jde o to si ujasnit, zda chceme dělat nacionalistickou (jako NDP) nebo systémovou politiku. Všimněte si, že zakázat ovšem chtějí jen NDP, nikoli další „ultrapravicové nacionalistické“ strany. My se totiž nepodílíme na ničem se zkorumpovatelnými stranami, neděláme politiku pro posty.

V Německu je trochu jiná situace… Nezaměnitelná s Francií, Českou republikou, Itálií… Německo je stále okupovanou zemí, od války platí válečné reparace, není suverénní zemí. Vláda v čele s Merkelovou s tím nehodlá nic dělat. Oni dělají to, co jim řekne americký prezident. Pokud je třeba něco vykonat, zvednou nejprve telefon a zeptají se. Nemají moc nad svým osudem. Američtí vojáci tam se svými základnami nejsou proto, aby chránili německou zemi!

Vědí němečtí obyvatelé vůbec, že Angela Merkelová není ryzí Němka? Má polské kořeny a existuje video, na němž hovoří hebrejsky a podotýká k tomu, že ji těší, že může hovořit v mateřské řeči…

Toto není v obecném povědomí německého lidu. Ale ví se, že za časů Východního Německa byla spolupracovnicí tajných služeb, což popírá. A taková lhářka má zastupovat Německo!

Jak se podle vás Brexit promítne do života Velké Británie? Nastanou ty scénáře, které jsou vůči Británii negativní?

Vystoupení Velké Británie z Evropské unie bylo šťastné rozhodnutí. Některá média sice popisují, jaké to přinese těžkosti v průmyslu, nezaměstnanost... Ale neříkají, proč by tomu tak mělo být. Sice nezavedli euro, ale pokud by k němu dospěli, tak bez eura je vše levnější, došlo by ke zdražení.

Konečně se stali suverénní zemí. Museli přijímat tolik imigrantů, kolik jim bylo předepsáno – i Česká republika je tím vázána –, ale nyní může Velká Británie říci, zda je chce a kolik.

Další signál pak mohou přinést prezidentské volby v Rakousku. Uspěje-li pronárodní kandidát, může to být dobré znamení pro pád Evropské unie.

Tento týden vyplavaly na povrch nepříliš potěšující informace o problémech Deutsche Bank. Je to problém pro celou eurozónu?

Deutsche Bank nepotřebuje v dnešní situaci žádnou pomoc. Je to produkt propagandy. Nejde o problém, s kterým si neporadí sama. Podobný problém mají v Itálii, kde tamní ekonomika stojí před bankrotem a potřebuje financovat z Řecka, které samo má problémy. (Voigt v minulosti strávil mimo jiné osm měsíců jako bezpečnostní důstojník na střelnici v Řecku. Pozn. red.)

Je to nadhodnocená informace, která nemusí nic znamenat, protože národní banky si umějí pomoci samy.

Americká ekonomika hledá cesty pro svoje obchody v Evropě a staví Německo do situace, v níž se tomu nebude moci bránit. Kdyby německá ekonomika dala najevo ‚nechceme vaši pomoc‘, bude vystavená pokutám z Ameriky.

„Podle mě je to srovnatelné s kauzou Volkswagen, kdy USA určují výši pokut. USA útočí na velké hráče a tím hodlají ohrozit Evropu,“ přidal se k odpovědi místopředseda DSSS Jiří Froněk, který dodává: „Otázka je, mají-li na to nárok či se státy postaví na odpor.“

Jaký je váš postoj k protiruským argumentům mnohých evropských politiků a spolupracujete s tamními nacionalisty?

NDP je členem Aliance pro mír a svobodu, tedy podporuje politiku Ruska. Loni jsem například byl na konferenci v Petrohradě. V europarlamentu často mluvím na podporu Ruska, což lze na stránkách Evropského parlamentu dohledat.

Je zřejmé, že USA chtějí válku proti Rusku. Vidím podobnost s tím, kdy SSSR se před druhou světovou válkou roztahoval přes Pobaltí čím dál víc na Západ.

Nyní vidíme rozšiřování kontingentu na východ. USA posunem svých vojsk čím dál víc provokují Rusko. Jinak já osobně jsem hlasoval proti sankcím vůči Rusku.


Německý europoslanec Udo Voigt (Foto: Lucie Bartoš)

Není špatně, jsou-li uvnitř instituce lidé, kteří proti ní mohou bojovat

Besedy se účastnil mimo jiné radní města Duchcova a předseda krajské organizace DSSS Ústeckého kraje Jindřich Svoboda, organizátor někdejších duchcovských demonstrací před zhruba třemi lety, kde se projevil nesouhlas zejména vůči nepřizpůsobivým Romům. S názory německého europoslance prý souhlasí bez výjimky. „Jeho názory znám už dlouho, takže jsem neočekával nic jiného. Jsem rád, že z pozice europarlamentu přítomným nastínil, proč je Evropská unie špatným řešením,“ uvedl.

Na dotaz ParlamentníchListu.cz, jak vnímá – stejně jako v případě například českých politiků za Stranu svobodných –, že politik parlamentu Evropské unie kritizuje a chce zničit instituci, kterou zastupuje, odpověděl: „Vážím si ho za to, že dokáže tohle vše říkat, i když je členem europarlamentu a je pro jeho zrušení. Není špatně, jsou-li uvnitř této instituce lidé, kteří proti ní mohou bojovat.“

Duchcovský dělník neopomněl zmínit i situaci ve svém městě, které spadá do teplického okresu. „Do roku 2013, kdy se tyto demonstrace konaly, se v Duchcově mnoho změnilo. Dělnická strana sociální spravedlnosti má v radě města tři mandáty. Zkvalitnili jsme práci městské policie, aby dělala svou práci pořádně a jen se nevozili v autě. Zbavili jsme se romských asistentů,“ popsal pro ParlamentníListy.cz, co považuje od doby demonstrací za posun dopředu. Za významnou považuje vyhlášku z loňska, která omezuje posedávání na veřejných prostranstvích. „Zmizely ty hloučky, které vysedávaly nebo grilovaly uprostřed města, což ostatním vadilo. Městská policie to skutečně kontroluje, má to nařízené od velitele, jímž je starosta města. Lidé nám dali důvěru, takže se snažíme plnit, co jsme slíbili,“ říká Svoboda, který nyní kandiduje i do krajského zastupitelstva, a to z třetího místa kandidátky. „I z celokrajského hlediska je potřeba bojovat s nepřizpůsobivými a s potlačením vyloučených lokalit,“ dodal.

Pokud by měl srovnat problematiku romskou a imigrantskou, tak je podle něj výhoda, že se nás masová či ničivá migrace zatím tolik netýká. „Máme čas bránit se proti tomu, abychom uprchlíky přijímali. Je snazší bojovat, když tu ještě nejsou. My jsme byli ti, kdo na tento problém upozorňovali už v roce 2008, kdy to ještě nebyl takový boom,“ připomněl.

Jindřich Svoboda (DSSS) a Petr Benda (NS-LEV21)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Bartoš

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…