Uprchlíci si zaslouží pomoc. Co zažíváme, je ostudné, prohlásila Merkelová ve městě nepokojů

26.08.2015 14:30

Německá kancléřka Angela Merkelová předstoupila před novináře po návštěvě uprchlického zařízení v Heidenau v Sasku, kde se v minulých týdnech odehrály násilné protesty proti uprchlíkům. Nejmocnější dáma EU je považuje za ostudné a absolutně nepřijatelné.

Uprchlíci si zaslouží pomoc. Co zažíváme, je ostudné, prohlásila Merkelová ve městě nepokojů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kancléřka Angela Merkelová

„Lidské zacházení s uprchlíky je pro Německo samozřejmostí, odpor, který proti nim zažíváme, je ostudný,“ řekla jasně nejmocnější dáma EU. Před starým kontinentem podle jejího názoru stojí velká výzva, kterou zvládneme pouze tehdy, když budeme táhnout za jeden provaz. Zatím se to v rámci možností daří, protože pomáhá Červený kříž i jiné organizace a mnoho jednotlivců.

„Jako spolková kancléřka chci říci, že to zvládneme dobře, ačkoli to bude vyžadovat obrovské nasazení. Děkuji i těm, kteří zvládají velké projevy nenávisti,“ pokračovala Merkelová, která znovu zopakovala, že Němci musí pomoci lidem, kteří to potřebují. Znovu a znovu razantně odmítla názory těch, kteří běžencům odmítají pomoct nebo na ně dokonce útočí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …