Urban: Rath? Smutný příběh. Ve středních Čechách ale už vše funguje

14.05.2013 19:31

Je to přesně rok ode dne, kdy policie dopadla bývalého hejtmana Středočeského kraje Davida Ratha s krabicí plnou peněz. Bývalý ministr průmyslu a obchodu Milan Urban na to vzpomíná všelijak. Případ považuje za smutný, ale s Rathem si nikdy blízcí nebyli.

Urban: Rath? Smutný příběh. Ve středních Čechách ale už vše funguje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Urban

„Je to celé smutný lidský i politický příběh,“ uvedl v Interview ČT24 Milan Urban. S Davidem Rathem ale prý nikdy nebyli přátelé, naopak – mezi sebou měli i dost střetů. I tak situace bývalého hejtmana lituje a vyzývá, aby se počkalo na vyšetřování policie.

V každém případě se Urban domnívá, že ČSSD se nemá čeho obávat, ačkoliv má policie k dispozici Rathovy odposlechy. „Není nic, co by se zakládalo na tom, že by se sociální demokracie něčeho dopustila,“ míní Urban. „Pokud tam jsou nějaké odposlechy, nechť je zcela legitimně vyšetří policie a státní zástupce,“ dodal.

Středočeská ČSSD prý v současnosti funguje standardně. Byly zde jisté vyhrocené okamžiky, ale ty má již za sebou. „Každý má právo se hájit tak, jak uzná za vhodné,“ dodal na adresu Rathovy obhajoby.

V pořadu byla řeč také o možném výsledku příštích parlamentních voleb – průzkumy předvídají, že by měla zvítězit ČSSD. Pokud by sociální demokraté sestavovali vládu, je velice pravděpodobné, že by se Urban stal opět ministrem průmyslu a obchodu a byl by ve vládě s Janem Mládkem jako ministrem financí.

Na jeho výroku o živnostnících-parazitech nyní ODS postavila kampaň, míní Urban. „My si každého jednoho živnostníka nesmírně vážíme,“ vysvětloval v ČT. „Těmto živnostníkům nejde o politické výroky, ale jde jim o to, aby měli zakázky,“ dodal a spolu s tím ujistil, že případná vláda ČSSD by nedělala žádné negativní zásady proti živnostníkům ani malým a středním podnikatelům.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: pan

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …