Urbanová nemusí platit soudní poplatek za žalobu na Čunka

26.07.2011 9:16

Marcela Urbanová, bývalá sekretářka Jiřího Čunka, zažalovala politika o deset milionů za to, že jí údajně zničil pověst. Za podání žaloby však nemusí platit příslušný soudní poplatek 400 tisíc. Podle právníků je odpuštění poplatku velmi neobvyklé.

Urbanová nemusí platit soudní poplatek za žalobu na Čunka

„Poplatek je stejný jako daně. Berňák se s vámi taky nemaže. Možná někdy odpustí penále," diví se šéf Soudcovské unie Jaromír Jirsa pro server Týden.cz. Podobný názor má i olomoucká advokátka Dominika Kovaříková. „Prominutí poplatku se děje jen v sociální oblasti, kde jsem jako zástupce přidělena sociálně slabším, tam je to téměř stoprocentní," vysvětluje Kovaříková.

Urbanová je na dně

Advokátka Urbanové Klára Veselá Samková tvrdí, že její klientka patří právě mezi sociálně slabší. „Je už léta nezaměstnaná, je na dně," tvrdí Samková, přestože je Urbanová tajemnicí Nadace Občanského fóra.

Odpouštění poplatků velmi záleží na konkrétním soudci. Někteří berou poplatky velmi vážně. Existuje i případ, kdy soudce neprominul poplatek ani důchodkyni, neboť nedoložila, jak vysoký má důchod. Stát chce pomocí poplatků přinutit Čechy, aby podávání žaloby pořádně zvážili.

Čtěte více:

Urbanová proti Čunkovi - soudní pře o 10 miliónů  

V soudním sporu Urbanové s Čunkem má svědčit Topolánek nebo Vesecká

Stíhání Marcely Urbanové definitivně zastaveno 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…