Ústavní soud se nebude zabývat stížností VV na církevní restituce

18.01.2013 12:58

Ústavní soud se nebude zabývat stížností Věcí veřejných (VV) na církevní restituce, a to kvůli nedostatečnému počtu podpisů poslanců. Novinářům to dnes řekl předseda strany Radek John. VV podle něho nyní hledají pomoc u senátorů, aby stížnost "vrátili do hry". Věci veřejné žádají, aby soud zákon o majetkovém vyrovnání státu s církvemi zrušil.

Ústavní soud se nebude zabývat stížností VV na církevní restituce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ústavní soud

 Opoziční strana ve stížnosti na restituce žádala také to, aby Ústavní soud zrušil podmínku, že stížnost může podat nejméně 41 poslanců nebo 17 senátorů. Podle Johna je tato podmínka diskriminační. Soud se ale stížností z formálních důvodů odmítl zabývat a odložil ji, uvedl šéf VV.

Stížnosti připravuje i ČSSD a komunisté

Na senátory se strana obrátila s žádostí o pomoc dopisem, shání prý i poslance. "Naše dlouhodobé úsilí nevzdáváme. Budeme hledat podporu u všech, kteří nesouhlasí s podobou restitucí, jak je protlačila koalice," zdůraznil John.

Ústavní stížnost na restituce už mají skoro přichystanou také komunisté. Rovněž oni ale budou muset shánět podpisy poslanců jiných stran. Stížnost připravuje i ČSSD, která má k tomuto kroku dostatek poslanců i senátorů.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…