Ustoupila policie Velkému bratrovi? Veleba se znovu důrazně zastal Zemana

19.07.2015 12:30

Organizovaný dav napadl prezidenta a policie s tím nic nedělala. Tato slova používá senátor Jan Veleba, když vidí, jak se teprve osm měsíců po 17. listopadu 2014 rozbíhá policejní vyšetřování kauzy, v níž létala vajíčka na prezidenta. Proč to nebylo vyšetřeno hned? Policie možná nechtěla dráždit někoho mocného v pozadí – Velkého bratra. Tím však hazardovala s naší demokracií a důvěrou lidí v ní. Tak to alespoň vidí člen horní komory Parlamentu.

Ustoupila policie Velkému bratrovi? Veleba se znovu důrazně zastal Zemana
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPO Jan Veleba

Policie nejdřív nevěnovala velkou pozornost „vajíčkovým útokům“ na prezidenta Miloše Zemana. Šlo přitom o kauzu v civilizovaném světě nevídanou. Nemluvě o tom, že se tak stalo v den významného českého svátku se zahraničními hosty. V civilizovaném světě by tato kauza byla řešena hned od počátku. A nestalo by se, aby takový útok na prezidenta zlehčovali ministr vnitra a premiér země. Předseda vlády Bohuslav Sobotka (ČSSD) to přece udělal.

Ochránci zákona začínají konat až o osm měsíců později, kdy se na ulicích objevují šibenice. Ty nepochybně oprávněně děsí politiky, je nepřijatelné takto vyhrožovat na veřejnosti, ale totéž platí i o házení vajec na prezidenta organizovaným davem. Po tak dlouhé době už policie stejně nic nevyřeší. Leda že by promluvili ti, kteří se zúčastnili akce na Albertově. Proč ale policie nekonala dřív, ptá se senátor.

„Ten, kdo tehdy Albertov organizoval, byl možná natolik silný a vlivný, že naše ‚demokratické a nezávislé‘ instituce, vláda a policie, situaci vyhodnotily tak, že pro ně bude výhodnější, když nebudou Velkého bratra dráždit a celé to přejdou. Vajíčko sem, vajíčko tam. To ovšem tehdy netušili, co se zde za pár měsíců semele a že na veřejných demonstracích se objeví i šibenice,“ píše Veleba.

Počínání policie se jeví skoro jako směšné, kdyby nebylo smutnou pravdou, že její nečinnost ohrožuje demokracii.

  • Kompletní text Jana Veleby ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…