Úsvit chce dát na kampaň před komunálními volbami sedm milionů Kč

01.07.2014 15:55

Hnutí Úsvit chce do kampaně před letošními komunálními volbami investovat celkem do sedmi milionů korun. Některé své kandidáty do Senátu navíc podpoří řádově statisíci korunami. Do Senátu ale nebude stavět kandidáty ve všech 27 obvodech, kde se letos volí, bude jich mít nejvýš deset.

Úsvit chce dát na kampaň před komunálními volbami sedm milionů Kč
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lídr hnutí Úsvit Tomio Okamura

Novinářům to dnes řekl předseda hnutí Tomio Okamura. Někteří kandidáti v komunálních volbách podle něj budou také sami přispívat na volební kampaň, a to prostřednictvím darovacích smluv na účet hnutí. Senátní kandidáty, kteří by mohli mít šanci na postup do druhého kola, podpoří Úsvit šestimístnou částkou. Okamura podotkl, že by mohlo jít o 100.000 nebo 200.000 korun. Kandidáti budou investovat do kampaně také sami.

Do senátních voleb chce hnutí vyslat své kandidáty maximálně v deseti obvodech, a to například tam, kde to současně může posílit komunální kandidátku. „Anebo jsou to kandidáti, o kterých si myslíme, že by mohli promluvit malinko do pořadí třeba pro druhé kolo," řekl Okamura.

Na Olomoucku kandiduje do Senátu šéf soukromého rádia

Na Olomoucku Úsvit vybral do senátních voleb ředitele Rádia Haná Pavla Foretníka, který kandidoval už loni do sněmovny. Na Žďársku vysílá do senátních voleb profesionálního hasiče Jiřího Nekováře.

Kandidáty dopoledne projednávala výkonná rada hnutí, odpoledne je bude projednávat grémium. Do komunálních voleb projednalo už asi 80 kandidátek, chce jich mít zhruba stovku. Jméno lídra pražské kandidátky dnes ještě Úsvit nevybere, podle Okamury se už ale výběr zúžil na dvě až tři jména.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Rodičům za zády.“ Nejsou dvě pohlaví, dozvědí se děti. Školám přišly noty

8:02 „Rodičům za zády.“ Nejsou dvě pohlaví, dozvědí se děti. Školám přišly noty

Aliance pro rodinu odhalila plánované změny ve školství. Mluví do nich jak Prague Pride, tak i inici…