Útok Afghánce nožem v obci Wullowitz má druhou oběť

18.10.2019 16:20

Pondělní útok nožem v severorakouské obci Wullowitz u jihočeských hranic si vyžádal druhou oběť, těžkým zraněním podlehl pracovník místní ubytovny pro žadatele o azyl. Dnes to podle agentury APA oznámila policie. Za incidentem podle vyšetřovatelů stojí neúspěšný afghánský žadatel o azyl, který nejprve pobodal svého opatrovatele a poté při útěku zabil místního zemědělce.

Útok Afghánce nožem v obci Wullowitz má druhou oběť
Foto: rep
Popisek: Rakouská vlajka

Rakouské úřady od první chvíle hovořily o zranění 32letého pracovníka ubytovny jako o velmi vážném a uváděly, že muž je v kritickém stavu. Třiatřicetiletý Afghánec se v pondělí s opatrovníkem sešel, aby si promluvil o své pracovní budoucnosti. Rozprava se ale změnila v hádku, která skončila útokem, při kterém Afghánec muže bodl do hrudi.

Afghánec následně na kole odjel ke statku místního zemědělce, kterého podle policie zabil a v jeho autě odjel. V tomto voze ho také policie v pondělí v noci u Lince zadržela.

Případ vyvolal velkou pozornost nejen v Rakousku, ale také v České republice. Z počátku totiž nebylo vyloučeno, že Afghánec se pokusí utéct do Česka, proto byla česká policie v pohotovosti.

Ubytovna, ve které žilo asi dvacet žadatelů o azyl a ve které v minulosti bydlel i afghánský útočník, byla mezitím uzavřena. V rozhovoru na Life Radiu to oznámil šéf hornorakouské pobočky rakouského Červeného kříže Thomas Märzinger. Červený kříž, který zařízení provozoval, po útoku rychlé uzavření ubytovny přislíbil obyvatelům obce.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…