Útok na Kliniku může podle starostky působit jako rozbuška

08.02.2016 13:11

To, co někomu může připadat jako malý incident, může podle starostky Prahy 3 Vladislavy Hujové (TOP 09) působit jako rozbuška v řešení extremistických tendencí. Řekla to dnes ČTK po jednání bezpečnostního grémia na radnici, které svolala kvůli útoku na autonomní centrum Klinika. Centrum, které sídlí na Žižkově, napadli v sobotu neznámí útočníci, do výlohy prý házeli světlice a dlažební kostky. Pražská policie prověřuje útok pro podezření ze spáchání trestných činů výtržnictví, obecného ohrožení a poškození cizí věci.

Útok na Kliniku může podle starostky působit jako rozbuška
Foto: praha3.cz
Popisek: Vladislava Hujová, starostka Prahy 3 za TOP 09

„Policie v tuto chvíli řeší motivaci těch, kteří tam dlažební kostky a pyrotechniku házeli,“ řekla Hujová. Starostka nechce, aby se Praha 3 stala „kolbištěm“ mezi dvěma skupinami. Podle ní by se nyní měli vrcholní politici zaměřit na racionální řešení problému extremismu. „Situace má dvě roviny: bezpečnostní, kterou mohu řešit na úrovni policie, a politickou, která je podle mě závažnější,“ dodala Hujová.

Původní informace policistů hovořily o tom, že skupina maskovaných osob na centrum v žižkovské Jeseniově ulici naházela zápalné lahve. Klinika na svých internetových stránkách uvedla, že na ni zaútočili neonacisté, a to kameny a světlicemi, které v objektu zapálily část kavárny.

Podle informací, které mají policisté k dispozici, bylo v Klinice v době útoku 18 lidí, jeden z nich byl zraněn. „Případem se kriminalisté velmi intenzivně zabývají a já pevně doufám, že odhalení útočníků bude jen otázkou času,“ uvedl v tiskovém prohlášení ředitel krajského ředitelství policie hlavního města Prahy Miloš Trojánek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…