Útok spisovatelů na Karla Gotta byl úplně zbytečný. Jeho koncert v Lipsku se nekoná

11.08.2018 6:56

Zpěvák Karel Gott se dostal na paškál Asociace spisovatelů. Protestují proti jeho říjnovému vystoupení v rámci Roku české kultury v Lipsku. Koncert se však nekoná. O případu píše MF Dnes.

Útok spisovatelů na Karla Gotta byl úplně zbytečný. Jeho koncert v Lipsku se nekoná
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Gott

Část Asociace spisovatelů zaslala dopis pořadatelům s tím, že nesouzní se zpěvákovými hodnotovými postoji. Vadí jim Gottův podpis anticharty a jeho normalizační působení. Zvláštní však je, že žádný koncet Mistra, za jehož zrušení literáti bojují, nebude. 

„O vystoupení Karla Gotta projevil zájem management Plesu v Opeře Lipsko spolu s radnicí města Lipska. Mělo jít o půlhodinové vystoupení v rámci zahájení Českého roku kultury v Lipsku. Jednání o možné spolupráci trvala několik měsíců, ale nakonec jsme se na ní nedohodli,“ uvedl k tomu programový koordinátor Martin Krafl. 

Podpis proti Gottovi na dopis dala například spisovatelka Petra Hůlová, David Zábranský, Petr Hruška či předseda spolku Litera Pavel Mandys. Někteří signatáři, jako například Petr Borkovec a Jan Burian svůj podpis nakonec stáhli. Asociace spisovatelů má téměř šedest členů, pod dopisem jich zanechalo podpis patnáct. 

Hůlová pak například ke svému podpisu uvedla, že problémem není Gottovo vystoupení, ale dramaturgie celé akce Rok české kultury. Do ní chtěli být spisovatelé více zapojeni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…