Uvidíte, jak budou lidé na Krymu vítat ukrajinské vojáky. Zelenskyj naznačil, co se blíží

13.11.2022 6:51 | Ze sítí

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve svém sobotním vyjádření avizoval, že ukrajinský postup osvobozením Chersonu ani zdaleka nekončí a podobné snímky, jaké k nám v posledních hodinách míří ze znovu dobyté regionální metropole – kde davy lidí v ulicích vítají ukrajinské vojáky – budou brzy k vidění i z dalších aktuálně okupovaných míst Ukrajiny. „Bude tomu stejně v Heničesku a v Melitopolu. Přijedeme také do všech našich měst a vesnic na Donbasu,“ prohlásil Zelenskyj a naznačil, jak dle něj bude vypadat osvobození Krymu.

Uvidíte, jak budou lidé na Krymu vítat ukrajinské vojáky. Zelenskyj naznačil, co se blíží
Foto: Screen FB Volodymyra Zelenského
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Anketa

Jezdíte nakupovat do blízkého zahraničí?

48%
hlasovalo: 10775 lidí
Zelenskyj ve svém sdělení připomenul, jak Rusové ještě nedávno po svých „referendech“ tvrdili, že je Cherson „navždy ruský“ a deklarovali, že jej nikdy neopustí, přesto však po osmi měsících ruské síly z města – po dlouhém obklíčení a špatných logistických podmínkách – uprchli a Rusko tak definitivně ztratilo jediné regionální ukrajinské centrum získané během letošní invaze.

Po osvobození města vyšlo najevo, že ruské síly zničily většinu kritické infrastruktury a Zelenskyj znovu zopakoval, že se nyní bude jeho země prvořadě soustředit na to, aby byly komunikační sítě, dodávky vody, tepla i elektřiny opět v provozu. „Všechno obnovíme, věřte mi,“ uklidnil chersonské obyvatele, kteří během dneška i včerejška konec ruské okupace mohutně oslavovali v ulicích a vítali první ukrajinské vojáky, což je dosti odlišná situace oproti té z prvních měsíců války, kdy naopak tamní obyvatelé do ulic vycházeli proto, aby proti okupaci svého města protestovali.

Nadšení neskrývá ani ukrajinský prezident. „Dnes jsme všichni společně nadšení. Nevím, jestli se mezi námi najde alespoň jeden člověk, který neviděl video, na němž naši Chersonští vítají ukrajinské obránce. A takových pozdravů uvidíme ještě mnoho. V těch městech a vesnicích, které jsou stále pod okupací. Na nikoho nezapomínáme, nikoho neopustíme,“ vyjádřil se.

Následně Zelenskyj poděkoval všem, kteří se uplynulé měsíce podíleli na osvobození Chersonu, ale také obráncům bojujícím v dalších částech země a doplnil, že stejná situace, jakou nyní můžeme vidět v souvislosti s Chersonem, se odehraje i na dalších okupovaných místech Ukrajiny.

„Bude tomu stejně v Heničesku a v Melitopolu. Přijedeme také do všech našich měst a vesnic na Donbasu. Určitě uvidíme, jak budou lidé s ukrajinskými vlajkami – které tam stále schovávají – vítat ukrajinské síly na Krymu. V den osvobození jich budou v ulicích stovky,“ vylíčil Zelenskyj, jak podle něj bude vypadat osvobození ukrajinského Krymu, který byl Ruskem anektován již roku 2014.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: rak

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…