Uvidíte obývák Václava Moravce? Prý je to možné

02.09.2020 13:21

Premiér Andrej Babiš (ANO) ani další lidé z úřadu vlády, kteří se účastnili úterní schůzky s hlavní hygieničkou Jarmilou Rážovou, do karantény nemusí. Babiš dnes ČTK řekl, že podle rozhodnutí ředitelky pražské hygienické stanice Zdeňky Jágrové se jich žádná omezení týkat nebudou, protože při jednání seděli v dostatečné vzdálenosti a dodrželi další preventivní opatření. Babiš svůj další program nemění, uskuteční se i dnešní mimořádné jednání kabinetu prostřednictvím videokonference. U Rážové potvrdily testy nákazu koronavirem, nyní je v domácí izolaci.

Uvidíte obývák Václava Moravce? Prý je to možné
Foto: FB Andreje Babiše
Popisek: Andrej Babiš

Babiš uvedl, že ho Jágrová dnes dopoledne kontaktovala. „Já nosím téměř všude respirátor FFP2, v místnosti bylo větráno, byly tam vysoké stropy,“ řekl ČTK premiér. V místnosti je podle něj navíc až čtyřmetrový rozestup mezi řadou stolů, u kterých sedí zástupci Strakovy akademie a ostatní hosté. „Na základě toho paní Jágrová říká, že nemusíme do karantény jít, nemáme žádné rozhodnutí hygieny, že bychom se měli omezovat,“ dodal premiér.

Babiš o dvouhodinové schůzce s hygieniky mluvil v úterý v pořadu Dvacet minut Radiožurnálu. Zmínil, že vedle Rážové se jí zúčastnil i ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Premiér však měl po celou dobu na sobě ochranu dýchacích cest a lidé z opačných stran jednacího sálu spolu nepřišli do bližšího kontaktu.

U Rážové potvrdil nákazu covidem-19 výsledek testu, informovala dnes ČTK mluvčí ministerstva zdravotnictví Gabriela Štěpanyová. Vojtěch kvůli tomu nastoupí do domácí karantény, spolu s dalšími členy vedení resortu půjde dnes na testy a podle výsledků se rozhodne o dalším postupu. Pražští hygienici nyní dohledávají kontakty a posuzují, u kterých bude nutné testování a karantény.

Celou věc okomentoval na svém facebookovém profilu novinář Erik Best. Využil snímek z posledního natáčení Otázek Václava Moravce, kde Rážová byla hostem. „Tak OVM bude v neděli z Václavova obýváku?“ zeptal se.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…