Už i Nora Fridrichová zpochybnila Válkovu strategii. Toto viděla na horách

27.12.2021 13:57 | Ze sítí

Přístup vlády k řešení pandemie covidu-19 kritizuje například hnutí ANO i někteří experti. Nově se však k těm, kdo nepředpokládají dobrý výsledek přístupu založeného na osobní zodpovědnosti, přidala moderátorka ČT Nora Fridrichová. „Myšleno je to asi dobře, ale dopadne to jako vždycky,“ říká o vládních opatřeních. A v konverzaci dodala, proč nemá o osobní zodpovědnosti velké iluze: „Jsem na horách a jediní s respiratory jsou tu cizinci.“

Už i Nora Fridrichová zpochybnila Válkovu strategii. Toto viděla na horách
Foto: Repro Facebook
Popisek: Moderátorka 168 hodin Nora Fridrichová v debatě o nezávislosti ČT

Mezi kritiky vládního přístupu, který počítá s osobní zodpovědností občanů, se zařadila i moderátorka 168 hodin, Nora Fridrichová, i když velmi mírně. „Zatímco ostatní země zpřísňují pravidla, naše vláda rozvolnila a vsadila na osobní odpovědnost každého z nás. Myšleno je to asi dobře, ale dopadne to jako vždycky,“ míní na twitteru.

Petr Blažek měl za to, že postup vlády je správný. „Svoboda je hlavně o zodpovědnosti každýho vůči ostatním...“ řekl. Ale Fridrichová namítla: „Jsem na horách a jediní s respirátory jsou tu cizinci.“

„Očkovaný kamarád, který teď bez problémů žije snad v nejchudší balkánské zemi, přijel na svátky domů, po více dnech zde s manželkou vyšli navštívit restauraci – a mají ho tam...“ přidal svou zkušenost bývalý europoslanec Petr Ježek s upřesněním, že se jedná o variantu omikron.

„Válek čeká na signály a analýzu z Velké Británie. Jste ho neslyšela? Jeden den opatření vydá a ten samý den ho zruší. Je to myslitel. Bude o tom 168 hod.? Těším se. Má strategii, to také říkal... a asi 10 bodů opatření. Ten, kdyby začal s covidem před 2 lety, jsme všichni mrtví,“ komentovala slova Fridrichové Božena Vrábková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …