Už v noci to začalo. Lidé od Babiše se sešli s pražskou ČSSD

12.10.2014 6:32

Vyjednavači pražské ANO, která v metropoli vyhraje volby, se kolem sobotní půlnoci sešli s představiteli ČSSD. Na dotaz ČTK to řekl Petr Dolínek z vedení pražské ČSSD. Podle něj šlo o nezávaznou schůzku.

Už v noci to začalo. Lidé od Babiše se sešli s pražskou ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Dolínek

Vyjednavači prý zatím nic konkrétního nedohodli, uvedl Dolínek. Ještě před sečtením výsledků se v Praze začalo spekulovat o možné koalici. Nejčastěji zmiňovaná je spolupráce, která nyní funguje na vládní úrovni. V Praze by to znamenalo spojení ANO, ČSSD a Trojkoalice (Strany zelených, KDU-ČSL a STAN). Lidé z vedení stran vládní koalice se už pro tuto variantu vyslovili.
   
ANO v Praze předběhlo dosud vládnoucí TOP 09. Na třetím místě se pravděpodobně umístí Trojkoalice, o další místa se podělí ČSSD a ODS. Křesla v zastupitelstvu získá také KSČM a Česká pirátská strana. O tom, že se mezi stranami rozeběhla koaliční jednání, se spekuluje už několik hodin. Nikdo to ale zatím oficiálně nechtěl potvrdit. Podle některých informací má ANO v čele s jedničkou Adrianou Krnáčovou a předsedkyní pražské buňky Radmilou Kleslovou absolvovat i schůzku s představiteli Trojkoalice.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…