Uzdravení to setřesou, očkovaní ne. Šinkora odpálil bombu. Politici to nepochopili

08.12.2021 17:22 | Ze sítí

Imunolog Jiří Šinkora prozradil, že se sám nechal v lednu takzvaně promořit, protože ve svém věku by na vakcínu čekal dlouho. A dodal, že podobný nejbezpečnější možný způsob navrhoval i politikům, ale ti ho prý nepochopili nebo ani chápat nechtěli. A ze současných čísel vyvozuje závěr, že kdo nemoc prodělal, u toho slizniční imunita s virem „v cuku letu“ zatočí. U očkovaného nikoliv. „Opatření, které uznává očkování po dobu 9 měsíců a imunitu po prodělání po dobu pouze půl roku, je stejně blbé, jako jeho autoři a jejich následovníci,“ říká Šinkora a stěžuje si na „mluvící hlavy“, které o imunologii neví vůbec nic.

Uzdravení to setřesou, očkovaní ne. Šinkora odpálil bombu. Politici to nepochopili
Foto: Repro ČT
Popisek: Imunolog Jiří Šinkora na ČT24

Anketa

Musíte v posledních týdnech šetřit na jídle?

65%
11%
hlasovalo: 39583 lidí
Imunolog Jiří Šinkora opět na sociálních médiích popsal své zkušenosti a názory ohledně onemocnění, které stále hýbe světem. Předně se vymezil vůči těm, kteří mají za to, že seniorům očkování více škodí než prospívá. „Většina lidí, kteří plní JIP, jsou neočkovaní senioři, a to proto, že mají po imunopauze. To prostě neokecáte, tečka,“ vzkázal imunolog a doplnil, že se také ukazuje, že v šedesáti letech končí schopnost efektivně rozpoznat a zabít nový a relativně neškodný virus.

„To, že je očkování potenciálně nebezpečné, už víme, tak ať se každý junior i senior rozhodne sám. Když to chcete na rovinu, obě cesty jsou rulety. Život sám je ruleta. Dneska jsem psal na facebook a málem jsem v obchoďáku přepadl přes plexisklové zábradlí 20 metrů na umělý mramor. To vám pak vyteče mozek, očko neočko. Klepal jsem se ještě 10 min. Jinými slovy, přežil jsem svou vlastní debilitu,“ ilustroval příhodou.

Ke covidu se vyjadřoval i dál. „Souhlasím se všemi, že zdravý životní styl a péče o svůj fyzický stav jsou ze zdravotního hlediska nesmírně důležité. Souhlasím, že selhávající primární péče stojí za velkým procentem úmrtí na COVID. Lidé se dostávají do nemocnic pozdě, řada lékařů ordinuje po telefonu, pacienti nedostávají dostatečné informace, lékařská komora vedená psychopatem Kubkem nefunguje,“ vyjmenoval tvrzení, se kterými je ve shodě.

Za svůj úkol považuje Šinkora zdůrazňovat, že okolo šedesátého roku začíná období, kdy nový rýmový vir může člověka zabít, protože mu přestává fungovat dětská imunita.

„Je mi kolem šedesáti, nemám důkaz, že jsem se se SARS-CoV-2 setkal, a tak si vyberu jednu z následujích dvou možností:

1. Risknu to a s poměrně vysokou pravděpodobností se mi nic moc nestane a když stane, tak to přežiju. Nicméně obecně platí, že s postupujícím věkem nebezpečnost risku výrazně narůstá a s fyzickým stavem to má jen MÁLO společného.“

2. Nechci riskovat, takže se nabízí očkování. Než to udělám, změřím si protiátky. Pokud je mám, žádné očkování nepotřebuji. Pokud ne, zvážím rizika očkování a buď se tam rozhodnu jít, anebo se před tím schovám. Navždy, protože to nezmizí.

Nevidím žádnou jinou možnost a myslím, že žádná jiná není. Zbytek je pak na kapacitách nemocnic a schopnostech a možnostech jejich personálu. Není to jednoduché rozhodnutí. Ale senioři, vždyť jste už tolik těžkých rozhodnutí v životě udělali,“ vzkazuje Šinkora postarším občanům.

A odhalil, jak se sám nechal takzvaně promořit. „Přiznávám, že když jsem se v lednu cíleně infikoval, měl jsem obavy. Ale pak jsem si řekl, že se tomu nedá utéct a očkování pro mě ještě dlouho nebude, protože mělo být pro ty nejstarší a část rozkradli prominenti (na to se už zapomnělo). Jinými slovy, abych se chránil a chránil svoje okolí, solidárně jsme se doma infikovali způsobem, který jsme považovali za nejbezpečnější,“ uvedl.

Doplnil, že podobný postup navrhl v dubnu 2020 krizovému štábu a politikům. „Vůbec to nepochopili anebo nechtěli pochopit. Něco podobného praktikovali Švédi, sice méně sofistikovaným, ale prakticky daleko lépe proveditelným způsobem. A podívejte se tam,“ upozornil.

Šinkora dnes také poděkoval Ondřeji Dostálovi za poskytování dat z reportů ÚZIS pro poslance a senátory. Z dat jím poskytnutých jako imunolog vyvozuje tyto závěry: „Na rozdíl od očkování vytváří prodělání nemoci robustní a dlouhotrvající, pokud ne trvalou imunitu. Protože prodělavší mají kromě krevních protilátek (ty můžou úplně chybět) často i mohutnou dlouhodobou slizniční imunitu, mohou sice virus chytit, ale na rozdíl od pouze očkovaných s ním v cuku letu zatočí. Cuk let jsou desítky hodin. Po tuto krátkou dobu mohou být mírně infekční. U pouze očkovaných nic takového nemůže nastat, a tak se stávají nevědomými přenašeči, stejně jako neočkovaní neimunní.“

A z toho dle imunologa vyplývá, že vakcíny zabraňují těžkému průběhu u seniorů, nicméně ochranu proti šíření viru neposkytují, naopak když se očkovaní chovají jako by byli bezinfekční, tak jsou nebezpečnější, co se šíření viru týče.

„Kolektivní imunitu přesto rychle získáme právě díky vakcínám – očkovaní masivně roznesli virus do celé společnosti, čímž došlo k podzimní vlně a k zahlcení nemocnic. Jestli to byl vládní záměr, netuším, ale nejspíš ne. Ale Němci, Rakušáci atd. byli stejní hlupci, takže moc na vládu nenadávejte,“ doplnil. Ovšem vymezil se proti současnému stavu, kdy jsou očkovaní zvýhodněni na úkor prodělavších: „Opatření, které uznává očkování po dobu 9 měsíců a imunitu po prodělání po dobu pouze půl roku, je stejně blbé, jako jeho autoři a jejich následovníci. Popírá to, co zná věda známá jako imunologie i tvrdé údaje z nemocnic.“

A vědec tentokrát vyzval, aby jeho slova lidé sdíleli. „Mluvící televizní hlavy z toho už leccos chápou, ale vždycky to nějak zmastí. Když někdy poslouchám hygieniky, epidemiology, biochemiky a náměstkyně, je mi jasné, že o imunitě nevědí nic. Výjimkami v TV jsou dr. Hostomský a prof. Prymula. Ti vědí.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…