Uznávaný britský deník rozebírá mistrovský kousek Vladimira Putina. Teď ještě vyklouznout ze sankcí, a bude úplný vítěz

06.09.2014 10:59

Dohoda o příměří na východě Ukrajiny není ústupkem Vladimira Putina, ale naopak jeho velkým triumfem. Podle komentátora prestižního britského deníku The Telegraph si už všichni na Západě mysleli, že Kyjev má nad separatisty vyhráno, a nyní byla oficiálně uzavřena „prozatimní remíza“. Navíc za podmínek mnohem výhodnějších pro protivládní síly, které se mohou kdykoliv znovu aktivovat.

Uznávaný britský deník rozebírá mistrovský kousek Vladimira Putina. Teď ještě vyklouznout ze sankcí, a bude úplný vítěz
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin

Anketa

Kterého světového politika byste nejraději nechali zmizet?

hlasovalo: 21360 lidí

Proruští separatisté před několika týdny vypadali, že jsou na pokraji porážky. Zdálo se, že armáda povstání ve městech Doněck a Luhansk potlačí. Vladimir Putin však podle komentátora dokázal útokem zhruba tisícovky ruských vojáků směrem k přístavu Mariupol otevřít novou frontu a odlákat vojáky od klíčových místních metropolí.

Celý text v angličtině ZDE

Putin však popírá, že by se v tomto případě jednalo o ruské vojáky, což může komplikovat jakoukoliv dohodu o stažení těchto jednotek. Prezidentu Porošenkovi hrozí, že podobná taktika bude opakována i na dalších místech, až nakonec protivládní síly „obváží“ celé ukrajinské pohraničí. Tato hrozba nad ukrajinskou vládou navzdory příměří stále visí.

„Putinovi se podařilo zmrazení konfliktu za podmínek příznivých pro Rusko. Pokud ještě unikne z dalších sankcí EU, bude jeho vítězství úplné,“ myslí si komentátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jav

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…