V Austrálii zmařili teroristický útok na letadlo. Podle policejního komisaře v něm měli prsty islamisté

30.07.2017 11:59

Server ABC News informuje o tom, že policie v Sydney zmařila chystaný teroristický útok na letadlo. Zatčeni byli čtyři lidé, kteří mohli chtít čin spáchat ve jménu radikálního islámu. Vyšetřovatelé důkladně prověřují všechny možnosti.

V Austrálii zmařili teroristický útok na letadlo. Podle policejního komisaře v něm měli prsty islamisté
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dopravní letadlo, ilustrační foto

Australský premiér Malcolm Turnbull oznámil veřejnosti, že policie zmařila teroristický pokus o zničení letadla s pomocí bomby. „Mohu oznámit, že včera v noci došlo k velkému úspěchu v boji proti terorismu. Bylo narušeno spiknutí s cílem zničit letadlo,“ zaznělo z úst australského předsedy vlády. „Operace pokračuje,“ dodal.

Všechny občany také ujistil, že jak na vnitrostátních linkách, tak na linkách mezinárodních byla posílena již tak dost přísná bezpečnostní opatření. Všechny cestující však požádal, aby se k odbavení u svých letů dostavovali dříve, než je obvyklé, tedy více než dvě hodiny před odletem, protože nová bezpečnostní opatření nohou prodloužit proceduru odbavení.

Celý článek v angličtině naleznete zde

Zátahy byly provedeny v předměstích Sydney Surry Hills, Lakemba, Wiley Park a Punchbowl. Australský federální policejní komisař Andrew Colvin podle BBC k případu uvedl, že zatčené osoby se pravděpodobně nechaly při plánování útoku vést učením radikálního islámu. Prozatím ale není jasné, kdy přesně a kde mělo k útoku dojít. Vyšetřování prý potrvá ještě dlouho.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …