V Británii konečně pochopili, po čem KSČM dlouhodobě volá, uvedla předsedkyně Konečná

31.05.2022 17:02 | Ze sítí

Předsedkyně KSČM Kateřina Konečná ve svém dalším videu s názvem Bez obalu otevřela téma transparence, o které Fialova vláda a zejména Piráti při svém nástupu do úřadu hojně hovořili. A jak to vypadá nyní? Konečná také hovořila o Velké Británii, která hojně pomáhá svým občanům v boji s rostoucími energiemi.

V Británii konečně pochopili, po čem KSČM dlouhodobě volá, uvedla předsedkyně Konečná
Foto: archiv K. Konečná
Popisek: Europoslankyně Kateřina Konečná

„Po téměř půl roce vládnutí se nyní můžeme ohlédnout zpět i na to, jak se této vládě daří být otevřenou vůči občanům, kteří si ji ve volbách zvolili,“ řekla Konečná a následně zmínila výsledek. 
 
„Ministryně obrany Černochová přijímá z Německa dary v podobě vysloužilých tanků z osmdesátých let bez jakékoliv studie na celkové náklady na jejich životní cyklus, a to jen proto, aby nám Němci později prodali novější techniku, ovšem bez výběrového řízení pouze formou mezivládní dohody,“ doplnila předsedkyně KSČM s tím, že na dotazy médií ministryně Černochová odmítá odpovídat, a tak se obrovská zakázka prý upeče pod zhasnutými světly. 

A ve své kritice pokračovala dál. „A aktivity, nebo spíš neaktivita Pirátů, kteří dříve při každém podobném počínání minulých vlád dělali haló? Ti jako by také zcela upustili od svých principů, se kterými před usednutím do ministerských křesel v politice začínali. Zatímco Ivan Bartoš od roku 2012 zveřejnil do pirátské evidence lobbistických kontaktů 328 zápisů, ten poslední je z loňského července a ani jeden ze tří pirátských ministrů během dosavadního působení ve vládě nezveřejnil ani jeden lobbistický styk, ačkoliv tak Pirátům ukládá jejich stranický kodex. Zajímavé, že také ostatní vlivní Piráti, včetně předsedy jejich poslaneckého klubu Michálka, přestali zveřejňovat schůzky s lobbisty loni v létě, takže těsně před tím, než jejich partaj zaujala místo ve vládě. Když na to novináři poukazovali, narychlo vše dopisovali,“ vysvětlila Konečná. 
 
 
Následně se přesunula do Velké Británie s možnou ukázkou toho, jak to v praxi vypadá, když se vláda skutečně rozhodne pomoci svým občanům. 
 
Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…