V ČT a ČRo budou hodně „čumět“. „Není důvod šířit lži!“ vyzval je člověk, od kterého by to nikdo nečekal

18.04.2020 15:58

Psychiatr Radkin Honzák se s tím nepáře. „Postavte konečně fakta proti ‚názorům‘!“ zvolal důrazně. Vyčinil veřejnoprávním médiím, zkritizoval předsedu vlády Andreje Babiše za to, že šíří strach a hysterii, a pár slov věnoval i pomníku maršála Koněva, který zmizel z náměstí Interbrigády v Praze 6.

V ČT a ČRo budou hodně „čumět“. „Není důvod šířit lži!“ vyzval je člověk, od kterého by to nikdo nečekal
Foto: repro Youtube
Popisek: Psychiatr Radkin Honzák

Radkin Honzák toho ve svých jedenaosmdesáti letech viděl už hodně. Možná i proto v komentáři uveřejněném na blogu Aktuálně.cz důrazně požádal své spoluobčany, aby dávali přednost faktům před lžemi, které jsou zpravidla vydávány za názory. Někdy prý takovéto „názory“ šíří i veřejnoprávní média.

Veřejnoprávní media jsou tu od toho, aby chránila zájmy občanů a střežila demokratické principy. Jakkoliv je zde stav ohrožení, není důvodem k tomu, aby se šířily lži, tím méně prostřednictvím veřejnoprávních medií,“ napsal Honzák

Poté se okamžitě obul do předsedy vlády Andreje Babiše.

Anketa

Měla by vláda v létě otevřít hranice alespoň do některých zemí, pokud to půjde?

17%
83%
hlasovalo: 33990 lidí

„Navíc když tento stav byl vyhlášen protiústavním způsobem a další dvoutýdenní postup premiéra byl naprosto chaotickou aktivitou korunovanou pouze narcistickou sebeprezentací (k čemu je nám premiér v bílém holičském kabátě?). Je třeba říci, že kromě téhle šaškárny obohatil češtinu – po vzoru Husáka a délesloužících poddůstojníků ČSLA (takzvaných dýzlů) – novým československým slovem ZRUŠUJI. To je neologismus (novotvar) místo správného RUŠÍM. Zřejmě když Babiš zrušuje, tak se přitom vzrušuje a jeho poskokově némlich tak! Společný orgasmus!“ pálil ostrými slovními náboji Honzák.

Osočil Babiše, že šíří strach a hysterii, což mu dovoluje občany lépe ovládat. A veřejnoprávním médiím sdělil, že by se na takovéto manipulaci s občany neměla podílet.  Už vůbec ne tím, že denně zveřejňují čísla covid-pozitivních lidí a lidí „vyléčených". Honzák má za to, že to jsou v podstatě jen hausnumera, která o ničem nevypovídají. Ve společnosti se pohybuje mnoho lidí s virem v těle, kteří ale nemají příznaky, takže v číslech zahrnuti nejsou, i když by tam být měli.

Stranou jeho pozornosti nezůstal ani odsun sochy sovětského maršála I. S. Koněva, Konstatoval, že tuto sochu nechali v Praze 6 v 80. letech minulého století postavit „vlezdoprdelkové“. Nyní se k odstranění sochy, podle Honzáka, často vyjadřují lidé, kteří netušili, co všechno zahrnoval třídní boj vedený komunisty, ale přesto se ve velkém vyjadřují. Honzákovi se zdá, že mívají IQ na úrovni 65 bodů. Uvítal by proto, kdyby se dnes na školách podrobněji učily dějiny 20. století.

„Milá média, mohla byste konečně také mluvit pravdu. Je smutné, že naposled jsem ji z ČRo i z ČT měl v roce 1968, pak nějakou dobu po roce 1989, a pak se začla pravda přizpůsobovat potřebám mocných, kteří měli až tu moc, že mohli odvolat ředitele. Kritické názory, které občas problesknou, jsou jednak na vymření a kdyby náhodou samy nechtěly, tak to zrušej! To už vás taky koupil Agrofert a jste celí zahnojení, nebo máte ještě nějakou jiskru?“ otázal se na závěr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…