V ČT se šíří covid. Zasažena Fridrichová

26.11.2020 14:55

V České televizi začal zuřit koronavirus. Zasažený je i tým 168 hodin, a proto nevyjde v neděli další díl pořadu. „Omlouváme se všem, kteří se chtěli vidět v Malostranských korekcích. Tvůrčí tým je v karanténě,“ napsali. Nakažený je i moderátor Tomáš Drahoňovský. Ten se ovšem svoji nemoc pokusil pojmout z novinářského hlediska a informuje o ní. „Mizet začala chuť ze špičky jazyka a šířilo se to dál. Štípat zázvor teď už cítím jen na patře,“ napsal na twitteru. Snaží se moc nechodit.

V ČT se šíří covid. Zasažena Fridrichová
Foto: Repro ČT
Popisek: Moderátorka 168 hodin Nora Fridrichová přeje dobrou noc

Česká televize na svém twitterovém účtu oznámila, že v neděli se nebude vysílat nový díl publicistického pořadu 168 hodin, jelikož je prý tvůrčí tým v karanténě. „168 hodin tuto neděli nebude. Omlouváme se všem, kteří se chtěli vidět v Malostranských korekcích. Tvůrčí tým je v karanténě,“ napsali. Z oznámení České televize není ovšem jasné, zda je mezi lidmi v karanténě i Nora Fridrichová.

Ovšem podle vyjádření moderátorky je zasažena také, protože na Twitter napsala, že zasažen je celý tým 168 hodin. „Omlouváme se všem ministrům i poslancům, že jsme na ně dnes před sněmovnou nečíhali, jak jsme měli původně v plánu - celý tým 168 hodin je v karanténě. Ale brzy jsme zpět!“ slíbila.

Koronavirus se netýká pouze týmu 168 hodin. Z České televize jim trpí například i moderátor Tomáš Drahoňovský. Ten se rozhodl, že nemoc lze zatím vydržet a zkusí to pojmout jako zpravodajskou povinnost. 22. listopad byl prvním dnem po tom, co byl pozitivně otestován na covid-19.

Prý ho bolely nohy, a tak se šoural po bytě jako Meresjev. Bolest ovšem má vystřelovat z nohou do celého těla, tak proto raději pouze leží. „Tíha z prsou, kterou jsem cítil včera, naštěstí už je pryč. Přišla náhle během jedné hodiny. Snad se nevrátí,“ dodal.

Anketa

Jste pro otevření obchodů a restaurací?

59%
41%
hlasovalo: 21549 lidí

Dvacátého třetího listopadu mu kolem poledne začal odcházet čich, ovšem chuť mu zůstala do doby, kdy publikoval další tweet, tedy do půl deváté večer. „Mizet začala ze špičky jazyka a šířilo se to dál. Štípat zázvor teď už cítím jen na patře. Poprvé mám radost, že jsem s kurzem na senzorickou analýzu piva nespěchal,“ dodal.

Dnes napsal, že má druhý den bez teplot a bez bolestí. Prý však má pouze pocit „nablblosti“ a nezvládá se soustředit na jakoukoliv četbu. Prý se mu i sem tam zatočí hlava a cítí, že je pro něj lepší zůstat ve statickém stavu, tedy se moc nepohybovat. „To vše 6. den od prvních příznaků,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: tle

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…