V Koreji to velmi vře: Zatímco Kim pořádá vojenskou přehlídku, Američané jsou připraveni k boji

15.04.2017 13:24

Severokorejský vůdce Kim Čong-un si protahuje svaly a připravuje se k válce. U příležitosti oslav 105. narozenin zakladatele komunistického státu Kim Ir-sena uspořádal jeho vnuk vojenskou přehlídku, na které podle zahraničních agentur představil nové rakety. Japonsko se obává, že by mohly nést bojový plyn sarin. Ani Američané však nezahálejí a řadí své moderní bojové stíhačky na start k případnému úderu.

V Koreji to velmi vře: Zatímco Kim pořádá vojenskou přehlídku, Američané jsou připraveni k boji
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Kim Čong-un

Server britského bulvárního deníku The Sun přináší informace o připravenosti pilotů ozbrojených sil USA vyrazit do boje proti totalitnímu režimu komunistické KLDR, bude-li to třeba. Severokorejský vůdce Kim Čong-un uspořádal vojenskou přehlídku u příležitosti 105. narozenin svého dědečka a zakladatele státu Kim Ir-sena a hrozí Spojeným státům, že použije všechny dostupné prostředky, aby si s USA vyřídil účty. Včetně jaderných zbraní.

Americké stíhačky jsou na japonské základně Kadena také připraveny k boji. Oficiálním důvodem je cvičení, ale s rostoucím napětím v této části světa mnozí lidé jen se zatajeným dechem čekají, co se stane. Čína varuje KLDR a USA, že využití válečných prostředků není v zájmu žádné zúčastněné strany a volá po jednáních.

Celý článek naleznete zde

Experti USA však podle dat z dostupných satelitních snímků předpokládají, že severokorejský vůdce provede šestý jaderný test. Právě ten se může stát rozbuškou konfliktu, jelikož 45. prezident USA hrozí úderem na KLDR, bude-li bomba odpálena.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…