V Lánech se netrhnou dveře. Dnes má dorazit Filip, poté chce prezident hovořit s dalšími předsedy

11.04.2018 7:06

Prezident Miloš Zeman se dnes v Lánech setká s předsedou komunistů Vojtěchem Filipem. Hlavním tématem setkání budou vyjednávání o nové vládě a její případné podpoře od KSČM. Schůzka v lánském zámku začne v 16:00.

V Lánech se netrhnou dveře. Dnes má dorazit Filip, poté chce prezident hovořit s dalšími předsedy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman složil ve Vladislavském sále prezidentský slib. Při jeho následném projevu několik zákonodárců opustilo demonstrativně sál

Komunisté měli podporovat menšinovou vládu hnutí ANO, kterou jeho šéf a premiér v demisi Andrej Babiš domlouval se sociální demokracií. Jednání ale na konci minulého týdne zkrachovala. Babiš po úterní schůzce se Zemanem řekl, že mu prezident doporučil pokračovat v jednáních o vládě s hnutím Svoboda a přímá demokracie (SPD) a komunisty. S předsedou SPD Tomiem Okamurou se Zeman sejde v Lánech ve čtvrtek odpoledne.

Babiš chce další postup probrat s nejvyššími orgány hnutí, tedy s výborem a předsednictvem ANO. Část poslanců ANO se vyslovila proti spolupráci s SPD. Opozice je přesvědčena, že koalice ANO, KSČM a SPD již ve Sněmovně fakticky funguje při důležitých hlasováních.

Zeman se podle Babiše setká i s lídry dalších stran, mluvit se chystá s předsedou ODS Petrem Fialou, lidovců Pavlem Bělobrádkem a Pirátů Ivanem Bartošem.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…