V Lidovém domě nesedí žádný tým Američanů, říká Dolínek

07.06.2017 18:35

Moderátorka Zuzana Bubílková přivítala ve středeční Kauze dne na Rádiu Impuls přivítala místopředsedu ČSSD Petra Dolínka. Ten zdůraznil, že ČSSD pracuje pro voliče a bude pro ně pracovat i dál. Striktně odmítl, že by se snad premiér a předseda strany Bohuslav Sobotka každé ráno v Lidovém domě bavil s Američany. Bez okolků také prohlásil, že je proti sesazení Sobotky z čela strany.

V Lidovém domě nesedí žádný tým Američanů, říká Dolínek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Dolínek

O vyhazovu Bohuslava Sobotky z postu předsedy strany prý nemůže být řeč. „V žádném případě. Stále platí to, co bylo řečeno. Předseda Sobotka dostal jasný mandát od sjezdu a my míříme k volbám a chceme voličům představit to, co pro ně chystáme. ... Já si myslím, že by se strana neměla řídit průzkumy, i když se nesmíme zavírat v kancelářích a říkat si – ono to nějak dopadne. Musíme tomu přizpůsobit kampaň,“ konstatoval Dolínek.

ČSSD v posledních dnech pracovala ve prospěch voličů ve zdravotnictví, ve školství a tak podobně, a teď je čas říci voličům, co pro ně ČSSD udělá dál. Dolínek si posteskl, že stranu poškozuje, když si někteří politici stěžují novinářům, že už nebudou v Poslanecké sněmovně. „Ten, kdo je 12 let ve Sněmovně a příště už v ní nebude, tak nemůže začít plakat do médií,“ udeřil Dolínek.

ČSSD prý rozhodně není stranou, která by stále dokola všechno slibovala. V roce 2013 strana slibovala fungující stát a také to za tři a půl roku splnila. Zvýšila platy státních zaměstnanců, stabilizovala situaci v řadě oblastí a dnes stát funguje. ČSSD v tomto úsilí pokračuje a snaží se o zvýšení mezd v sociální sféře.

To chce strana voličům říkat. Ale rozhodně to není tak, že by v sídle ČSSD každé ráno seděl tým amerických poradců a Sobotka se s nimi vždy v 6:30 radil, co bude ten den dělat. Možná se o tom píše v médiích, ale v novinách se prý píše leccos a nemusí to být pravda.

Celý rozhovor naleznete zde

„V Lidovém domě nesedí žádný tým Američanů,“ prohlásil Dolínek na rozhlasových vlnách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …