V Maďarsku zase horko: Uprchlíci nechtěli odevzdat policii otisky prstů a bylo zle

26.08.2015 18:35

Proti uprchlíkům, kteří se snaží dostat dál do Evropy, zasáhla dnes maďarská policie. Dokonce použila i slzný plyn, uvedl Rozhlas.cz.

V Maďarsku zase horko: Uprchlíci nechtěli odevzdat policii otisky prstů a bylo zle
Foto: Radim Panenka
Popisek: Uprchlíci před autobusovým nádražím v Bělehradě. Do Srbska denně dorazí až tisíc imigrantů, kteří chtějí do EU. Hlavně do Německa či Švédska.

K nepokojům a potyčkám s policií došlo na jihu země v uprchlickém táboře v Röszke. Policisté obklíčili asi 300 běženců, kteří do Maďarska pronikli ze Srbska. Kvůli situaci na místě vláda poslala do oblasti další dva tisíce mužů, nasazení armády nakonec odmítla.

K šarvátce došlo poté, co si někteří imigranti nechtěli nechat vzít otisk prstů. Policisté se jim následně snažili zabránit v odchodu, nejprve za pomoci megafonů. Následně však došlo k bitkám.

  • Původní text ZDE

Od 5. září by podle náčelníka maďarské policie Károly Pappa měly posílit hranici se Srbskem další stovky policistů, mezi kterými budou dokonce i studenti druhého ročníku středních škol.

Kvůli uprchlické krizi zvažuje maďarský parlament také zpřísnění zákonů. Přísněji by měly tak být trestány převaděčství, nelegální překročení hranice nebo poškozování nového pohraničního plotu.
 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…