V Německu začne soud s Vietnamcem žijícím v Česku. Kvůli únosu

24.04.2018 6:03

V Berlíně dnes začne soud se 47letým Vietnamcem obžalovaným z podílu na loňském únosu vietnamského podnikatele a bývalého komunistického funkcionáře Trinh Xuan Thanha. Kriminální čin, do něhož byla podle obžaloby zapojena i vietnamská ambasáda v Berlíně, výrazně zhoršil vztahy mezi oběma zeměmi, píše ČTK.

V Německu začne soud s Vietnamcem žijícím v Česku. Kvůli únosu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Německá vlajka

Thanh byl unesen 23. června v centru Berlína společně s jednou ženou, která ho doprovázela. Později se objevil ve Vietnamu, kde byl v lednu odsouzen k doživotnímu trestu za zpronevěru. Hanoj tvrdí, že se Trinh Xuan Thanh do země vrátil dobrovolně, což ale Berlín rezolutně odmítá.

Long N. H. nyní bude souzen za to, že se na únosu podílel mimo jiné tím, že si v Praze pronajal vůz, který při něm byl použit. Obžalovaný, který měl trvalý pobyt na území České republiky, byl zadržen v srpnu v Česku a posléze vydán do Německa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…