V OVM bude mluvit Nečas. Lidi zajímá, kam se poděla povodňová stokoruna

09.06.2013 9:06

Podnikatelé zasažení povodněmi nebudou muset platit v letošním roce daň z příjmu, osoby samostatně výdělečně činné pak nebudou muset platit zálohy na daň splatné už 15. června. Můžou tedy povodně přispět k nastartování ekonomiky? V pořadu Otázky Václava Moravce o tom bude mluvit premiér Petr Nečas (ODS).

V OVM bude mluvit Nečas. Lidi zajímá, kam se poděla povodňová stokoruna
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Premiér Petr Nečas v pořadu ČT Otázky Václava Moravce

Na facebookovém profilu pořadu lidé navrhují, aby se mluvilo o případu člověka z Brunšova, jemuž povodně vytopili dům letos i v roce 2002. Na pracovním úřadu žádal o slíbenou mimořádnou pomoc od státu ve výši 51 tisíc korun.

Má vyplavený dům, ale úřady mu peněžní pomoc nepošlou

Tam se ale dozvěděl, že žádný nárok na pomoc nemá, protože jeho manželka pobírá od státu peníze a je na mateřské dovolené. On sám je prý živnostník a oba jeho rodiče dostávají důchod. Podle pracovního úřadu si jeho rodina stále žije výrazně nad hranicí životního minima a nemá nárok na pomoc v hmotné nouzi.

Jedna divačka připouští, že nápravy po povodních mohou dočasně zvýšit HDP. V souvislosti s tématem pořadu i hostem ale připomíná, aby se nezapomínalo na to, že to je kvůli povodním a ne díky vládě. Premiér Nečas si prý bude „honit předvolební triko“.

Kolik se vybralo na povodňové stovce a jak byly peníze využity?

Navrhuje ale otázky: "Kolik bylo vybráno na povodňové stovce a jak byly peníze položka po položce využity pro protipovodňová opatření?" a "Co udělá tato vláda do skončení volebního období pro eleminaci povodňových škod?"

V pořadu dále vystoupí také geolog a klimatolog Václav Cílek, ředitel Českého hydrometeorologického ústavu Václav Dvořák a první náměstek ministra zemědělství pro správní úsek Vilém Žák.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …