V Paraguayi vzniká německý ráj popíračů covidu

29.01.2022 8:55

V jedné z nejchudších částí jihoamerické Paraguaye, na oploceném pozemku s ozbrojenou ostrahou, vzniká německy mluvící osada Němců, Rakušanů a Švýcarů. Přicházejí se schovat před „covidovou diktaturou“ v jejich domovských zemích, stejně jako před sítěmi 5G, chemtrails a povinným očkováním. Informuje deník Mladá fronta Dnes.

V Paraguayi vzniká německý ráj popíračů covidu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Očkování proti koronaviru, ilustrační foto

Komunita si říká El Paraíso Verde, neboli Zelený ráj. Na svém webu vítá nové návštěvníky a zájemce slovy „Společně do nového věku“. Zakladatelé, Sylvia a Erwin Annauovi, pro tyto účely pořídili pozemek o rozloze necelých 1600 hektarů nedaleko Caazapá, hlavního města stejnojmenného departmentu.

Počítají s tím, že by zde mohlo v blízké době bydlet až 20 tisíc lidí a že tak půjde o největší soukromou kolonii na území Jižní Ameriky. Cílem má být soběstačná, ekologicky založená společnost s vlastními školami a zemědělstvím, založit chtějí také vlastní univerzitu.

Paraguay si německy mluvící osadníci nezvolili náhodou; v žádné jiné jihoamerické zemi nežije tolik obyvatel německého původu.

Ze sedmi milionů obyvatel Paraguaye podle nich až sedm procent má předky z Německa. Z těchto nově příchozích ovšem místní samosprávy velkou radost nemají.

Zatímco loni v létě Paraguay zaznamenala celosvětově nejvyšší počet obětí covidu v přepočtu na počet obyvatel, obyvatelé „zeleného ráje“ přes platná vládní nařízení pořádali hromadné oslavy. Covid označují za podvod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…