V Prachaticích bude dnes pohřben voják, jenž padl v Afghánistánu

07.11.2018 6:42

S vojenskými poctami bude dnes v Prachaticích pohřben Tomáš Procházka, který padl 22. října v Afghánistánu. Zahynul po střelbě afghánského vojáka. Poslední rozloučení se koná od 12:00 ve smuteční síni hřbitova v Prachaticích, odkud dvaačtyřicetiletý Procházka pocházel. S rodinou žil v Hrádku nad Nisou.

V Prachaticích bude dnes pohřben voják, jenž padl v Afghánistánu
Foto: Armáda ČR
Popisek: Vojáci se v Afghánistánu loučili s padlými spolubojovníky

Procházka v Afghánistánu působil jako kynolog Centra vojenské kynologie Chotyně u jednotky, kterou tvoří především příslušníci speciálních sil. Ostatky padlého vojáka přivezl zpět do vlasti vojenský speciál několik dní po tragické události.

Procházka zemřel na základně Šindánd v provincii Herát, když afghánský voják začal střílet na projíždějící české vozidlo.

Speciální síly na pomoc rodině padlého vypsaly charitativní sbírku. Své příspěvky mohou lidé posílat do Nadačního fondu speciálních sil do 23. listopadu na účet číslo 43-9412310217/0100 s použitím variabilního symbolu 601. Na pomoc rodině padlého vojáka mohou lidé posílat i dárcovské DMS zprávy. Podle částky, kterou se rozhodnou věnovat, mohou posílat zprávy ve tvaru DMS VFS 30, DMS VFS 60 nebo DMS VFS 90 na číslo 87777. Peníze půjdou na účet Vojenského fondu solidarity, který je předá nadačnímu fondu.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…