V Praze si dnes připomenou justiční vraždu Milady Horákové

26.06.2014 6:04

Lidé si dnes na několika místech Prahy připomenou justiční vraždu političky Milady Horákové. Popravena byla před 64 lety 27. června. Připomínat se budou i další oběti komunistického režimu. Shromáždění se uskuteční na hřbitovech na Vyšehradě a v Ďáblicích, pietní průvod také projde přes Most Legií k památníku na Újezdu.

V Praze si dnes připomenou justiční vraždu Milady Horákové
Foto: ustrcr.cz
Popisek: Milada Horáková popravená v roce 1950

V Národním divadle společnost Člověk v tísni promítne žákům základních a středních škol film Případ dr. Horáková, následovat bude happening na Újezdu u pomníku obětem komunistického režimu. Na několika místech Prahy budou také umístěny výtvarné instalace pod názvem Komunismus bolí dodnes. Cílem je připomenout zločinnou podstatu komunistického režimu, uvedli organizátoři.
 

Právnička a národně socialistická poslankyně Horáková se účastnila protinacistického odboje, byla kvůli němu vězněna v koncentračních táborech. V roce 1949 byla zatčena a v červnu 1950 odsouzena ve vykonstruovaném procesu k trestu smrti.       

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…