V SPD došla trpělivost. Bouchlo to: V Bruselu vládnou „Zelení Khmerové“. A Piráti? Chtějí tady provincii EuroReichu!

24.07.2021 21:00

„Když nevystoupíme z Evropské unie, Brusel naši zemi zničí, čím dříve odejdeme, tím lépe,“ říká v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz poslanec a místopředseda hnutí SPD Radim Fiala. Poukazuje na „šílenosti“, které nám unie vnucuje: „Chce zničit národy imigrací a islamizací, chce rozbít společnost a rodiny ideologií genderu a zničit ekonomiku zeleným údělem,“ varuje. Zostra se opřel do Pirátů, kteří se zasazují o rozšíření většinového hlasování v Evropské radě. Obvinil je za to z vlastizrady a označil za kolaboranty.

V SPD došla trpělivost. Bouchlo to: V Bruselu vládnou „Zelení Khmerové“. A Piráti? Chtějí tady provincii EuroReichu!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radim Fiala

Váš volební program nese název Naše vlast, naše rodiny, náš bezpečný domov. Co jsou hlavní priority pro budování naší vlasti?

Náš program má desítky normostran. Ale stručně – chceme, aby Česká republika byla znovu suverénním soběstačným ekonomicky prosperujícím a svobodným státem. Odmítáme masovou imigraci, islamizaci a diktát Bruselu a cizích velmocí. Naše země musí být znovu naše. Hájíme tradiční hodnoty a rodiny. Slušný a pracující člověk je pro nás na prvním místě. Program si lze přečíst ZDE.

V Poslanecké sněmovně jste se během červencové schůze snažili prosadit návrh, který by ukončil zneužívání dávek nepřizpůsobivými. Ze strany opozice byl návrh blokován. Vy jako předseda poslaneckého klubu o tom máte asi nejlepší přehled – co se kolem něj odehrálo a jaká je tedy aktuálně situace s tímto návrhem? Podaří se jej do voleb schválit?

Anketa

Souhlasíte, aby se pokuty za opakované přestupky odečítaly ze sociálních dávek?

97%
1%
hlasovalo: 18015 lidí
Chceme, aby každý, kdo porušuje zákony ČR a čerpá sociální dávky, aby o ně přišel. Jde o úmyslné porušování zákonů. Hnutí SPD má jedno z volebních hesel Slušný člověk na 1. místě. Bohužel nám přijetí tohoto zákona blokují Piráti, pan Čižinský z KDU-ČSL a další aktivisté. Jim zřejmě nevadí zneužívání sociálních dávek, jim nevadí porušování zákonů ze strany nepřizpůsobivých, jim nevadí, že to zaplatíme my všichni. Ale budeme bojovat, 30. července je náš zákon znovu zařazen na pořad mimořádné schůze Sněmovny.

„Evropská unie chystá brutální zdražování. Bude to znamenat dramatický propad životní úrovně občanů“, psal jste na svém facebookovém profilu. Šlo o balíček k plnění emisních cílů. Jaká jsou podle vás největší rizika tohoto balíčku?

EU chce zakázat auta na benzín a naftu. Elektroauta budou drahá a přitom nevýkonná. Nelze je ani prakticky uhasit při haváriích. Nejsou dobíjecí kapacity, auta mají krátký dojezd, nabíjí se dlouho. Opatření EU budou likvidovat ekonomiku v oblasti automobilového průmyslu přes energetiku po leteckou či lodní dopravu. Budou znamenat drastické zdražení elektřiny, automobilů, topení či dopravy. Dokonce se chystají i emisní povolenky na vytápění budov, což lidem prodraží topení a bydlení. Připomeňme, že Green Deal EU, z něhož tato šílená opatření vycházejí, podpořil premiér Andrej Babiš. Podporují to i Piráti a demoblok.

Zelený úděl EU má stát biliony korun naši zemi a biliony eur státy EU.  Evropská komise dle dokumentu vlády Ochrana klimatu ČR předpokládá, že náklady na dosažení uhlíkové neutrality v ČR budou až dvojnásobné ve srovnání se starými členskými státy EU a odhaduje je až na stovky miliard korun ročně po dobu minimálně 20 let. Zelený úděl, který bude stát Evropskou unii biliony eur a naši zemi biliony korun po koronavirové krizi, může zasadit smrtelnou ránu naší ekonomice.

Česká republika je z velké části závislá na uhlí a rovněž i na automobilovém průmyslu. Takovéto opatření zničí naši ekonomiku. Andrej Babiš si hraje na obhájce národních zájmů, ale v Bruselu všechno odkýve. EU svému boji proti CO2 říká „Zelený úděl“, ale jde spíše o zelený „Velký skok“ podle vzoru Mao Ce-tunga, který bude znamenat masakr evropské ekonomiky. Sluníčkářští fanatici se pro své revoluční záměry nezastaví před ničím. Připomeňme jen, že emise CO2 Evropské unie tvoří zhruba 10 procent emisí celosvětových. Takže i kdyby CO2 mělo na klima nějaký vliv, je to jen, jako když plivne. EU nepomáhá, ale škodí. Čím dříve z ní odejdeme, tím lépe! Před těmito šílenostmi varují i mainstreamoví ekonomové…

Kdo třeba?

Třeba člen Národní ekonomické rady vlády Lukáš Kovanda. „Tak daleko jako EU ve snaze učinit ekonomiku klimaticky šetrnější nezachází žádné další hospodářství světa. EU má v plnění zelených cílů výrazně předběhnout jak Spojené státy, tak Čínu a všechny další ekonomické celky. Obyvatelé EU se tedy vskutku stanou součástí nebývalého společenského experimentu, který pro ně bude znamenat hlavně jedno: zdražování. Klimaticky šetrnější technologie a postupy jsou dražší, jinak by se již dávno využívaly přirozeně. Politici přitom sami žádné peníze nevydělávají. Disponují penězi firem a občanů. Firmy a občané EU se přitom nyní budou potýkat se zdražujícími automobily, letenkami, bydlením, energiemi, ale i zbožím z dovozu. To vše a mnohé další se v důsledku souboru klimatických opatření notně prodraží,“ upozornil ekonom Lukáš Kovanda.

Kovanda upozorňuje, že evropská ekonomika ve světovém měřítku přitom dlouhodobě upadá, citelně ztrácí na konkurenceschopnosti už nyní. Dokumentuje to dle něj třeba i nedávno publikovaný žebříček nejhodnotnějších firemních značek světa. V první padesátce má EU už jen šest zástupců. Ještě v roce 2008 jich měla šestnáct. Navíc, zatímco USA či Čínu reprezentují na čelných místech technologické značky založené často na samém sklonku 90. let, jako je Google, Tencent či Alibaba, Evropu v pořadí zastupují značky jako Louis Vuitton, s rokem založení 1854, nebo Chanel, vzniklý v roce 1910. „To napovídá, že Evropa ekonomicky bude upadat i nadále,“ říká Kovanda.

Ekonomické chřadnutí Evropy má i The Economist za „spektakulární“. Prvně v historii je podle červnového vydání týdeníku nyní 60 procent firem se světově nejvyšší tržní hodnotou z USA. Evropa jich má poprvé v novodobé historii jen méně než dvacet procent.

Co vůbec říkáte na to, co se v posledních týdnech děje v Evropské unii? Z Bruselu se čím dál častěji ozývá, že pandemie ukázala potřebu jednotného řízení a „více Evropy“, takže zaznívají návrhy třeba na rozšíření většinového hlasování v Evropské radě…

Šílenost za šíleností. EU chce zničit národy imigrací a islamizací, chce rozbít společnost a rodiny ideologií genderu a zničit ekonomiku zeleným údělem. V Bruselu vládnou „Zelení Khmerové“.

EU je příčinou, nikoli řešením problémů. EU způsobí problém a pak si chce zvýšit pravomoci, aby ho mohla řešit. Například v případě eura či Schengenu. Na řešení problémů v Evropě stačí spolupráce suverénních národních států bez diktátorů z Bruselu. Pandemie ukázala, že EU je na nic. Nepomáhá, ale škodí.

Na rozšíření většinového hlasování v Evropské radě se shodli předseda Pirátů Ivan Bartoš a europoslanec Marcel Kolaja. V Radě by tak chtěli odblokovat situace, kdy se proti nějakému návrhu postaví třeba jen několik zemí, nebo dokonce jediná. Je toto prohlášení a uvažování od českého politika v pořádku?

Já bych to nenazval jinak než vlastizradou. Piráti z nás chtějí udělat protektorát a chovají se jako kolaboranti. Piráti chtějí zničit poslední zbytky naší suverenity. Stejně jako EU chtějí naši zemi zničit imigrací, islamizací, zničením střední třídy a daněmi z nemovitostí, genderem a podporou Green Dealu Evropské unie.

Viktor Orbán, Matteo Salvini a další politici naopak přišli s Deklarací navrhující posílení národních států. Ten vzbudil diskusi napříč unijními politickými špičkami. Orbán nadto například navrhuje posílit roli národních parlamentů, chce, aby se členem EU stalo Srbsko, a apeluje na to, aby v EU politická rozhodnutí přijímali volení zástupci, a nikoli mezinárodní nevládní organizace. Pokud by se EU ubírala tímto směrem, byla by pro vás přijatelná?

Tato opatření jdou správným směrem, ale nejsou dostačující. My samozřejmě podpoříme jakýkoli krok, který sebere moc Bruselu. Ale podle nás Evropskou unii reformovat nelze. Je potřeba vytvořit organizaci evropských suverénních států nebo případně vstoupit do Evropského sdružení volného obchodu (EFTA), které zaručuje suverenitu států i volný obchod v Evropě.

Kolaja u svého návrhu argumentuje tím, že takový Kraj Vysočina také nemá možnost blokovat rozhodnutí v národním Parlamentu. Co říci na tuto myšlenku, stavějící členské státy na úroveň krajské samosprávy?

Platí, co jsem již řekl. Piráti z nás chtějí udělat provincii či protektorát EuroReichu. Ve volbách se rozhodne, zda budeme svobodné bytosti, nebo se z nás stanou otroci šílených sluníčkářských a bruselských sociálních inženýrů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…