V centru Prahy se dnes sejdou lidé na akci proti antisemitismu

22.04.2018 6:01

V centru Prahy se dnes odpoledne uskuteční 15. ročník akce Kulturou proti antisemitismu. Součástí veřejného shromáždění bude Pochod dobré vůle. Jeho účastníci vyjdou ve 14:00 z náměstí Franze Kafky, před Rudolfinem uctí památku obětí holokaustu a připomenou si 70. výročí založení Státu Izrael, píše ČTK.

V centru Prahy se dnes sejdou lidé na akci proti antisemitismu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Izraele

Poté zamíří do Valdštejnské zahrady, kde setkání završí kulturní program.

Tato akce se od roku 2004 koná každoročně v době, kdy si Izrael připomíná den památky obětí holokaustu. Loni na shromáždění přišlo zhruba 300 lidí. Letos mezi nimi bude zhruba sedmdesát středoškoláků z Česka, Německa a Dánska, kteří se účastní mezinárodního vzdělávacího projektu v Praze a v Terezíně. Setkání v zahradě areálu Senátu podpoří osobnosti kulturní, politické i diplomatické scény.

Cílem akce, kterou pořádá Mezinárodní křesťanské velvyslanectví Jeruzalém, je mobilizovat občany, jimž není lhostejný narůstající antisemitismus v Evropě. Účastníci budou mít možnost podepsat na místě petici proti antisemitismu, kterou iniciovala senátorka Daniela Filipiová. Více informací je na webu www.vsichnijsmelidi.cz a na Facebooku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…