V centru Prahy se dnes sejdou lidé na akci proti antisemitismu

22.04.2018 6:01 | Zprávy

V centru Prahy se dnes odpoledne uskuteční 15. ročník akce Kulturou proti antisemitismu. Součástí veřejného shromáždění bude Pochod dobré vůle. Jeho účastníci vyjdou ve 14:00 z náměstí Franze Kafky, před Rudolfinem uctí památku obětí holokaustu a připomenou si 70. výročí založení Státu Izrael, píše ČTK.

V centru Prahy se dnes sejdou lidé na akci proti antisemitismu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Izraele

Poté zamíří do Valdštejnské zahrady, kde setkání završí kulturní program.

Tato akce se od roku 2004 koná každoročně v době, kdy si Izrael připomíná den památky obětí holokaustu. Loni na shromáždění přišlo zhruba 300 lidí. Letos mezi nimi bude zhruba sedmdesát středoškoláků z Česka, Německa a Dánska, kteří se účastní mezinárodního vzdělávacího projektu v Praze a v Terezíně. Setkání v zahradě areálu Senátu podpoří osobnosti kulturní, politické i diplomatické scény.

Cílem akce, kterou pořádá Mezinárodní křesťanské velvyslanectví Jeruzalém, je mobilizovat občany, jimž není lhostejný narůstající antisemitismus v Evropě. Účastníci budou mít možnost podepsat na místě petici proti antisemitismu, kterou iniciovala senátorka Daniela Filipiová. Více informací je na webu www.vsichnijsmelidi.cz a na Facebooku.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…