V kauze Drábkova Šišky osvobodili manažery z Vítkovic

14.05.2013 17:22

Státní zástupce zrušil trestní stíhání generálního ředitele a místopředsedy představenstva společnosti Vítkovice IT Solutions Vladimíra Měkoty a bývalého člena představenstva Pavla Kocoura v kauze údajně zmanipulovaných IT zakázek na provoz systému výplaty sociálních dávek na Ministerstvu práce a sociálních věcí.

V kauze Drábkova Šišky osvobodili manažery z Vítkovic
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek

O celé kauze informují Lidovky.cz a uvádějí informace od mluvčí vítkovického holdingu Evy Kijonkové. Podle ní prý státní zástupce plně vyhověl stížnostem proti usnesení policie. Podle dostupných informací žalobce v pondělí zrušil stíhání šesti z deseti obviněných v této kauze. Vítkovičtí manažeři od počátku všechna obvinění odmítali.

Údajné porušení zákona v souvislosti s provozováním aplikací na výplatu sociálních dávek pro Ministerstvo práce a sociálních věcí podle obviněných manažerů staví především na neprověřených proklamacích předchozího dodavatele, kterým byla společnost Oksystem. Lidovky.cz píší, že vedení Vítkovic vidí za obviněními především vyostřený konkurenční boj.

Vítkovice chtějí po Babákovi 60 miliónů

Kvůli výrokům o údajném podílu skupiny Vítkovice na projektu sKaret podaly minulý týden společnosti Vítkovice a Vítkovice IT Solutions žaloby na poslance Michala Babáka (VV). Lidovky.cz píší, že po něm žádají omluvu i zadostiučinění za poškození dobré pověsti ve výši 60 milionů korun. "Společnost iDTAX Česká republika s. r. o. je součástí skupiny Vítkovice Machinery Group, nikdy však nebyla v subdodavatelském řetězci IT pro výplatu dávek a nikdy se nepodílela na sKartách," uvedla Kijonková k případu.

Právě Babák v televizi řekl, že podle něj v projektu sKaret šlo o přípravu jedné z největších krádeží a že všechno to spadá pod finanční skupinu, která je ovládaná společností Vítkovice. Lidovky.cz připomínají, že Vítkovická skupina jeho tvrzení označuje za lživá.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…