V nové budově radnice Prahy 7 v ulici U Průhonu bude kavárna

31.07.2019 12:17

V nové budově radnice Prahy 7 v ulici U Průhonu bude kavárna. Nabízet bude teplé i studené nápoje a občerstvení. Otevřena bude v době úředních hodin. Provozovatele najde městská část ve výběrovém řízení. Vyplývá to z dokumentu, který schválili radní. Do opravené budovy se radnice nastěhuje do konce letošního roku. Současné sídlo na nábřeží kapitána Jaroše musí radnice opustit, protože patří státu, uvedla ČTK.

V nové budově radnice Prahy 7 v ulici U Průhonu bude kavárna
Foto: Praha 7
Popisek: Praha 7

Nový objekt koupila Praha 7 za 89 milionů korun bez DPH.

Kavárna bude v hlavní dvoraně a bude se jednat o takzvaný espresso bar. Kromě nápojů nabídne studené občerstvení nebo zapékané sendviče či koláče. Potraviny budou dovážené, neboť výrobu na místě podle dokumentu nepovolí hygienici. Platit bude zákaz prodeje alkoholu nad 15 procent a provozovatel nebude smět používat jednorázové plasty. Otevřeno bude pouze v době úředních hodin, tedy v pondělí a středu od 07:30 do 18:00, úterý a čtvrtek 07:30 až 15:00 hodin a v pátek od 07:30 do 14:00.

Budoucí nájemce bude mít smlouvu na dobu určitou, a to do 31. prosince 2020 s tím, že ji bude možné prodlužovat až do 31. prosince 2030. Prodlužování nájmu se bude odvíjet od kvality služeb. Měsíční nájemné je stanoveno na 4000 korun bez DPH a nájemce bude muset uhradit i náklady na energie. Každoročně bude nájemné zvyšováno o inflaci.

V budově bude 5500 metrů čtverečních podlahové plochy, z toho 4600 metrů čtverečních bude užitková plocha. Vznikne přes dvě stovky pracovních míst a stejný počet pro návštěvníky. Radnice bude vybavena podzemním sálem a na střeše multifunkční zasedací síní.

Stěhování řeší radnice řadu let a výběr nového sídla provázely problémy. Opozice v minulém volebním období vinila tehdejší radní z toho, že chystají předraženou investici. Původně totiž měla radnice stát miliardu korun. Referendum o radnici se v Praze 7 uskutečnilo v lednu 2013 na základě rozhodnutí Nejvyššího správního soudu (NSS). V něm obyvatelé schválili půlmiliardový limit celkových nákladů. Nyní má radnice smlouvami pokryty náklady na rekonstrukci ve výši 235 milionů korun bez DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…