V pátek v poledne se na počest Havla rozezní kostelní zvony

22.12.2011 11:29

V pátek v poledne se po celém Česku na tři minuty rozezní kostelní zvony. Uctí tak památku zemřelého bývalého prezidenta Václava Havla. ČTK to ve čtvrtek řekl mluvčí pražské arcibiskupství Aleš Pištora. Ve stejné době by se podle něj měly rozeznít i sirény.

V pátek v poledne se na počest Havla rozezní kostelní zvony
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Rakev s Václavem Havlem putuje do Vladislavského sálu

"Z pokynu pana arcibiskupa (Dominika Duky) se ve 12:00 rozezní na tři minuty zvony všech kostelů po celé republice," uvedl Pištora pro ČTK.

V pátek v poledne bude v pražské svatovítské katedrále zahájen Havlův pohřeb. Ve stejnou dobu začne minuta ticha. Spuštěny by také měly být sirény. V hlavním městě podrobnosti ještě dokončuje pražský magistrát.

Na Havlovu počest se slavnostně vystřelí 21 salv z děla umístěného na Petříně. Kanón vojáci dovezou na místo již v pátek dopoledne, ke střelbě bude připraven půl hodiny před začátkem smutečního obřadu. K salvě dostanou příkaz od velitele ze svatovítské katedrály, řekla ČTK mluvčí generálního štábu Jana Růžičková.

Na pohřeb se do Prahy chystá mnoho státníků a osobností z celého světa. Havel zemřel po dlouhé nemoci v neděli v 75 letech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…