V pražské Troji bude testována stavba protipovodňových zábran

30.09.2017 6:31

V pražské Troji se dnes večer uskuteční cvičení, které má prověřit stavbu protipovodňových zábran. Praha chce otestovat jejich nakládání ve skladu, převoz i stavbu. Zábrany budou stavěny v ulicích Pod Havránkou, Nová Povltavská a Pátkova. Troja je posledním místem v Praze, kde stavba mobilních zábran nebyla vyzkoušena. Do protipovodňové linie tam navíc zasahuje tunelový komplex Blanka.

V pražské Troji bude testována stavba protipovodňových zábran
Foto: Hans Štembera
Popisek: Otevřeno !

V rámci cvičení se uskuteční všechny fáze nasazení zábran, od nakládání dílců ve skladu v Dubči, po jejich přepravu a stavbu zábran včetně dopravních opatření v daném místě. Testováno bude i zajištění potřebného množství lidí a techniky.

Loni v září město procvičilo stavbu protipovodňových zábran v Holešovicích. Mobilní bariéry stály od Hlávkova po Libeňský most, bariéra byla dlouhá 1127 metrů. Cvičení stálo 1,1 milionu korun.

Celková délka všech pražských protipovodňových opatření včetně zemních valů, betonových stěn i mobilního hrazení je více než 19 kilometrů. Z toho mobilní zábrany měří téměř sedm kilometrů.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…