V případě krizové situace by Pražané o dodávky plynu neměli přijít

22.08.2019 12:59

Pražská plynárenská Distribuce testovala záložní dispečink. Výsledek testů byl pozitivní.

V případě krizové situace by Pražané o dodávky plynu neměli přijít
Foto: ppas.cz
Popisek: Pražská plynárenská - logo

"Vybudování a zprovoznění tohoto záložního dispečinku je dalším krokem v rámci maximalizace bezpečnosti a spolehlivosti dodávek zemního plynu pro Pražany, a to zejména v případě krizových situací. Je schopen v plném rozsahu zastoupit stávající centrální dispečink v případě živelné pohromy či jiné mimořádné události”, říká Pavel Janeček, předseda představenstva Pražské plynárenské. 

Po tři dny byla pražská plynárenská distribuční síť řízena ze záložního pracoviště. Problémy nenastaly. Pražané by tak o dodávky plynu neměli přijít ani v krizových situacích. 

Podle Pražské plynárenská byla výstavba záložního dispečinku jedním z podstatných úkolů, kterého se PPas úspěšně zhostila v rámci platné Územní energetické koncepce hlavního města Prahy. 

Na tomto projektu pracovalo vedení PPas rok.

ParlamentníListy.cz se problematikou Pražské plynárenské zabývají dlouhodobě. O Pražskou plynárenskou se totiž aktuálně vedou spory v rámci pražské vládní koalice. Piráti by rádi změnili vedení společnosti, TOP 09 se naopak tomuto kroku brání. Proti změnám se však staví také zaměstnanci PPas a něktěří opoziční zastupitelé. Plynárna je ve stoprocentním vlastnictví Prahy a té také odvádí do rozpočtu obrovské dividendy. Podle některých však právě snahy Pirátů společnost poškouzují. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…