V roce 2018 chceme chceme se SPOZ vyhrát volby, tvrdil v TV Mynář

22.03.2013 22:43

O nadcházejícím víkendu si Strana práv občanů - zemanovci zvolí nové vedení. Z postu šéfa strany odchází kancléř prezidenta Miloše Zemana Vratislav Mynář, který věří, že by SPOZ mohla v parlamentních volbách získat deset procent hlasů a to především středových a levicových voličů. Již dnes výrazně rostou počty členů SPOZ. Mynář věří, že v roce 2018 strana vyhraje volby. Jako její člen by rád dál mluvil do jejího směřování.

V roce 2018 chceme chceme se SPOZ vyhrát volby, tvrdil v TV Mynář
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vedoucí kanceláře prezidenta republiky Vratislav Mynář

Stranu práv občanů - zemanovci zviditelnil úspěch jejího čestného předsedy Miloše Zemana, který se stal prezidentem. Pomůže tato skutečnost Zemanově straně ve volbách parlamentních? Na tuto otázku odpovídal v pátečních Událostech, komentářích končící předseda SPOZ Vratislav Mynář, jenž dnes působí také v pozici kancléře prezidenta republiky.

SPOZ vyhraje volby v roce 2018, věří Mynář

"Jeden člověk nikdy nic nezmůže a já pevně věřím, že Miloš Zeman bude nadstranickým prezidentem, jak už to dokazuje," podotkl v úvodu pořadu Mynář. Podle vlastních slov je smířen s tím, že v roce 2014 jeho strana volby nevyhraje, ale věří, že rok 2018 již bude rokem vítězným.

Podle kancléře přitom není na místě přemýšlet o splynutí s ČSSD. SPOZ se svým programem zasedla ve dvou krajských koalicích a Mynář by byl rád, kdyby strana pod svou vlastní značkou naplnila očekávání voličů. Po případném úspěchu v parlamentních volbách je podle Mynáře třeba, aby SPOZ velmi zvažovala případnou účast ve vládě. Jako člen SPOZ by i po volbách rád mluvil do směřování strany. S jeho funkcí kancléře to ale prý nemá nic společného.

Je sice pravdou, že SPOZ nemá tolik výrazných osobností, ale situace se mění. "Před dvěma lety málo kdo znal jméno Vratislava Mynáře, dnes si dovolím říci, že mě už zná řada lidí a věřím, že se mezi našimi členy vyprofilují takové osobnosti, které osloví voliče v roce 2014," popsal situaci Mynář. Jeho strana je prý ve skvělé kondici a ve skvělé kondici zůstane i bez končícího předsedy Vratislava Mynáře. Jako státní úředník ostatně nepředpokládá, že se objeví na nějaké stranické kandidátce. Dodal k tomu, že to prohlašuje dnes, v budoucnu bude záležet na aktuální situaci.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…